Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hvammen beste norske på sjuendeplass i sprint-VM

Svak avslutning av skøyteløperne.

NUMMER SJU: Espen Aarnes Hvammen ble beste nordmann i sprint-VM på skøyter. Foto: AFP PHOTO / TOSHIFUMI KITAMURA
NUMMER SJU: Espen Aarnes Hvammen ble beste nordmann i sprint-VM på skøyter. Foto: AFP PHOTO / TOSHIFUMI KITAMURA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Espen Aarnes Hvammens sjuendeplass på 500-meteren lørdag var beste norske plassering og resultat i sprint-VM på skøyter i helgen.

Hvammen gikk inn til 35,41 sekunder på den første 500-meteren. Han fikk som nevnt sjuendeplassen på distansen med den prestasjonen, men så mye mer var det ikke å glede seg over for sjanseløse norske sprintere i årets VM.

Hvammen falt ned til 12.-plassen på 500 meter søndag. Med 19.- og 21.-plass på de to 1000-meterne endte han på 17.-plass i sammendraget. Han var et drøyt poeng foran lagkameraten Christoffer Fagerli Rukke som ble nummer 19 av de 24 løperne som var med.

På kvinnesiden var det helsvart. Hege Bøkko var ensom norsk deltaker. 17.-plassen på søndagens 1000 meter var hennes beste prestasjon. Til slutt endte hun på 22.-plassen sammenlagt av de 24 løperne som fullførte alle fire distansene. Bøkko ble desidert sist på begge 500 meterne.

Nederlenderen Michel Mulder gikk til topps i mesterskapet for menn. Han vant begge 500-meterne og hadde tredje- og femteplass på de to 1000-meterne. Sølvet gikk til amerikaneren Shani Davis, mens det ble bronse til Daniel Greig fra Australia.

I kvinneklassen ble det dobbelt kinesisk på toppen av sammenlagtlisten. Yu Jing tok VM-gullet foran lagvenninnen Zhang Hong. Bronsen gikk til amerikanske Heather Richardson.

(NTB)


Hele Norges coronakart