- Hvem andre enn meg kunne vunnet prisen?

Balotelli med takketale blottet for jantelov. - Hvem er Wilshire?

BESTE SPILLER UNDER 21 ÅR: Mario Balotelli er stemt fram av europeiske journalister. Foto: (AP Photo/Jon Super)
BESTE SPILLER UNDER 21 ÅR: Mario Balotelli er stemt fram av europeiske journalister. Foto: (AP Photo/Jon Super)Vis mer

(Dagbladet): Det er kanskje noe som skurrer om man setter sammen ordene «Mario Balotelli» og «gullgutt», men denne uka stakk 19-åringen av med prestisjeutmerkelsen Golden Boy.

Prisen - som organiseres av den italienske avisa Tuttosport - er stemt fram av europeiske journalister og deles ut til den beste fotballspilleren i verden under 21 år.

I år hadde journalistene en enkel jobb. Det mener i hvert fall Balotelli selv, som ble svar skyldig da han skulle si noen ord om mannen som kom på andreplass - Arsenals midtbanemann Jack Wilshere.

- Hva er navnet hans? Wil....? Nei, jeg vet ikke hvem det er. Men neste gang jeg møter Arsenal skal jeg følge ekstra godt med på ham. Kanskje jeg kan vise ham dette trofeet og minne ham på hvem som har vunnet det, sa Balotelli til Tuttosport.

Spillere som Lionel Messi, Wayne Rooney, Cesc Fabregas og Rafael van der Vaart har alle vært mottakere av Golden Boy tidligere i karrieren.

Ikke akkurat noe dårlig selskap å inkluderes i.

Etter å ha havnet på sjetteplass i 2008 og fjerdeplass i 2009 synes Balotelli det var på høy tid å komme øverst - og han er selvsikker nok til å slå fast at bare én av de tidligere prisvinnerne var på samme nivå som ham selv.

GJETT HVEM?: Mario Balotelli kjenner ikke til mannen som ble nummer to i kåringen, Jack Wilshere. Foto:    REUTERS/Paul Hackett
GJETT HVEM?: Mario Balotelli kjenner ikke til mannen som ble nummer to i kåringen, Jack Wilshere. Foto: REUTERS/Paul Hackett Vis mer

- Det er bare én som er litt bedre: Messi. Alle de andre er bak meg, sier han ifølge The Guardian.

Og følger opp:

- Jeg er glad over å vinne denne prisen, men hvem andre enn meg skulle vunnet? Det var min tur nå. Målet mitt er at denne prisen etter hvert skal forvandles til en Ballon d'Or (Gullballen).

I går gikk han målløs av banen da Manchester City tapte 1-2 hjemme mot Everton, men han har tidvis vist noen av ekstremkvalitetene i løpet av sine første måneder i England.

To poeng bak ligaleder Manchester United, med to kamper mer spilt, føler Balotelli at laget er på skuddhold i forhold til å vinne Premier League.

- I 2011 ønsker jeg å vinne Premier League, for å opprettholde tradisjonen i Inter der vi vant tre strake titler. I tillegg vil jeg vinne Europa League. Det er et trofé jeg ennå ikke har vunnet, og vi er favoritter i den turneringa, sier Balotelli.

BARE MESSI BEDRE: Av tidligere prisvinnere kan bare Lionel Messi sies å ha vært hakket bedre, ifølge Balotelli. Foto: (AP Photo/Manu Fernandez)
BARE MESSI BEDRE: Av tidligere prisvinnere kan bare Lionel Messi sies å ha vært hakket bedre, ifølge Balotelli. Foto: (AP Photo/Manu Fernandez) Vis mer