Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hvem blir Solskjær-makker?

BRUSSEL/OSLO (Dagbladet.no): Hvem får spissplassen ved siden av Ole Gunnar Solskjær i kveldens landskamp mot Belgia? Dagbladet.no følger kampen fra kl. 20.15.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nils Johan Semb starter etter all sannsynlighet i en tilnærmet 4-4-2-formasjon i årets første skikkelige landskamp.

Den siste treninga gir stort sett klare indikasjoner på hvem som starter for Norge, men i går var det ikke lett å forstå seg på landslagssjef Semb. Semb skiftet stadig på kombinasjoner og konstellasjoner både på midtbanen og i angrep.

Det eneste som virker sikkert er at Solskjær starter. John Carew, Steffen Iversen og Tore André Flo kjemper om den andre spissplassen.

På gårsdagens trening opererte Solskjær og Flo mye sammen i angrep, men de fleste tror Semb velger Carew. Eller kanskje blir det formspilleren Iversen?

- Hvis vi kjører 4-4-2, vil jeg gjerne ha den ene spissplassen, sier Iversen, som også er et alternativ på midtbanen.

- Spennende

Både Iversen og Solskjær ser fram til å prøve to spisser på landslaget.

- Det er bra at formasjonen i landslaget ikke blir fastlagt i ett mønster, men at vi kan variere litt, sier Solskjær til NTB.

- Vi scoret mer mål da vi prøvde 4-4-2 i fjor, så det er spennende med variasjon, sier Iversen.

På bakgrunn av gårsdagens trening kan det også virke som om Semb vil prøve John Arne Riise lenger fram på banen. Landslagssjefen ser i utgangspunktet på Riise som et backalternativ, men ålesunderen har bevist at han behersker kantrollen for Liverpool. I kveld kan det virke som om han får sjansen til det på landslaget også.

Trond Andersen, Tommy Svindal Larsen, Øyvind Leonhardsen og Roar Strand kjemper om de to sentrale midtbaneplassene. Strand sto over treninga i går på grunn av vond rygg.

B-gjengen i forsvar

Erik Hoftun måtte reise hjem fra Belgia på grunn av sykdom. Det gir Bård Borgersen en ny sjanse til å overbevise om at han tilhører landslaget.

Backrekka vil trolig bestå av Christer Basma, Henning Berg, Bård Borgersen og André Bergdølmo.

Belgia-trener Robert Waseige tror uansett at det blir vanskelig å gjøre mål på kveldens motstander.

- Norges forsvar er som en mur. De er bestandig vanskelig å lure, påpekte Belgias landslagssjef.

  • Sist Norge og Belgia møttes i Oslo for to år siden vant belgierne 2-0. Norge har ikke slått Belgia på de seks siste møtene, og står med to uavgjorte og fire nederlag.
  • Belgia har ikke spilt landskamp siden de slo Tsjekkia 1-0 i omspillet til VM i november.

    Dagbladet.no tipper følgende startellever i kveld:

    Thomas Myhre - Christer Basma, Henning Berg, Bård Borgersen, André Bergdølmo - Steffen Iversen, Trond Andersen, Øyvind Leonhardsen, John Arne Riise - Ole Gunnar Solskjær, John Carew.

    Dagbladet.no følger kampen fra kl. 20.15.

<B>I FORM: Både Ole Gunnar Solskjær og Steffen Iversen har vist god form på klubblaget i det siste. I kveld skal de i aksjon med landslaget. Foto: Morten Holm, SCANPIX
Hele Norges coronakart