Hvem bør spille med Torres?

Tjærnås ville valgt Kuyt.

(Dagbladet.no): Rafael Benitez har fått et luksusproblem når det gjelder spissplassene i Liverpool foran kommende sesong. Fernando Torres er et opplagt førstevalg, men hvem som bør spille ved siden av spanjolen er langt mer åpent.

Nykommeren Andriy Voronin har imponert i oppkjøringen, og scoret to mål da Liverpool slo Werder Bremen 3-2 tirsdag kveld.

Men henviser han Dirk Kuyt og Peter Crouch til benken når bronsevinneren fra forrige sesong serieåpnet mot Aston Villa 11. august?

Voronin som Fowler

Lars Tjærnås ville foretrukket nederlenderen.

- Dirk Kuyt er den som er lettest å spille sammen med. Han er både en targetmann og en hardtarbeidende spiss som løper mye, og på den måten frigjør mye plass for andre. Jeg mener Dirk Kuyt er den som enklest tilpasser seg, sier Tjærnås til Dagbladet.no.

- Hva med Crouch?

- Han er lett å undervurdere på grunn av størrelsen. Crouch har spisskompetanse på å ta imot, stusse og flikke, men er ikke så bevegelig som Kuyt, sier Tjærnås.

FØRSTEVALGET: Fernando Torres er mannen  Rafael Benitez og Liverpool-fansen håper skal bøtte inn mål i Premier League denne sesongen. Her spolerer han den første av to sjanser mot Werder Bremen tirsdag kveld. Foto: EPA
FØRSTEVALGET: Fernando Torres er mannen Rafael Benitez og Liverpool-fansen håper skal bøtte inn mål i Premier League denne sesongen. Her spolerer han den første av to sjanser mot Werder Bremen tirsdag kveld. Foto: EPA Vis mer

Han sammenligner Voronin med en yngre utgave av Robbie Fowler.

- Voronin er en typisk avslutter, en slags erstatter for Fowler, bare med lettere bein.

- Er det ikke nettopp det Liverpool har trengt?

- Hjemme produserer de enormt med sjanser fordi de har ballen så mye, så det kan vise seg å være et klokt kjøp. Men tradisjonelt bruker spisser langt tid på å tilpasse seg Premier League. Spillet går raskere og er helt annerledes enn det de er vant med. Det er ingen garanti for at de tilpasser seg fort, mener han.

Usikker på hurtig Torres-suksess

Det samme gjelder for Fernando Torres, som Tjærnås rangerer blant de 5-10 beste spissene i Europa. Likevel er han ikke sikker på at superspissen blir en umiddelbar hit på Anfield.

- Jeg er spent på hvor fort han knekker koden. Det er ikke gitt at han blir en suksess det første året. Men hvis han får tid til å tilpasse seg, føler jeg meg på trygg på suksess, sier Tjærnås.

Han trekker fram Andrei Sjevtsjenko som det beste eksempelet på en etablert internasjonal toppspiss, som fikk et mer brutalt møte med England enn noen hadde forestilt seg.

Hvem bør spille med Torres?

- Sjevtsjenko er et godt eksempel. Han kom fra en toppklubb hvor han hadde prestert godt, men møtte en helt annen type forsvarsspill. I Italia levde han lenge på å være tidelet hurtigere enn forsvarsspillerne, mens han i England ble fanget av et mer soneorientert forsvar. Der ligger den største forskjellen, sier Tjærnås.

Berbatov og Martins

Det finnes imidlertid nok av eksempler på det motsatte - at en spiss kommer utenfra og slår til umiddelbart. Ruud van Nistelrooy er et eksempel, Dimitar Berbatov et annet.

- Berbatov har vært et kanonkjøp, og bedre enn de fleste hadde grunn til å forvente. Jeg vil hevde at Obafemi Martins er i samme kategori, selv om han er skadeplaget. Begge disse tilpasset seg kjapt, sier Tjærnås.

Og legger til:

- Det er mer sannsynlig at gode spillere tilpasser seg enn det motsatte. Og derfor er det fryktelig lite sannsynlig at Torres blir et feilkjøp.

<B>HAR SPISSKOMPETANSE:</B> Men Peter Crouch er ikke så bevegelig som Dirk Kuyt.
<B>GODT LIKT:</B> Dirk Kuyt scoret 14 ganger for Liverpool forrige sesong. Lars Tjærnås tror han er Benitez andrevalg bak Torres.
<B>HAR IMPONERT:</B> Andriy Voronin scoret to mål og var banens beste mot Werder Bremen.