Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hvem bør være Norges flaggbærer i Sotsji?

Gi din stemme.

HOCKEYVETERAN: De norske utøverne med ishockeyspiller Tommy Jakobsen som flaggbærer under åpningsseremonien i OL i Vancouver 2010.
Foto: Timo Jaakonaho / Scanpix
HOCKEYVETERAN: De norske utøverne med ishockeyspiller Tommy Jakobsen som flaggbærer under åpningsseremonien i OL i Vancouver 2010. Foto: Timo Jaakonaho / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 7. februar er det åpningsseremoni i OL-byen Sotsji, men fortsatt er det usikkert hvem som skal gå først i den norske delegasjonen med flagget i hendene.

Presseansvarlig Halvor Lea opplyser til Dagbladet at avgjørelsen ennå ikke har tatt, men at det kommer en pressemelding når det er avgjort.

Imens kan vi jo lodde stemningen i folket, og høre hvem dere mener fortjener æren.

Tradisjonelt sett har det vært stor prestisje knyttet til å være flaggbærer, men de siste ti årene har de største navnene uteblitt fra diskusjonen.

Flere av våre mest profilerte utøvere har bortprioritert hele seremonien de siste lekene, for å forberede seg best mulig til konkurransene. Slik blir det trolig også i år, for morgenen etter åpningen er det konkurranser i både skiskyting, langrenn, hopp og flere andre grener.

Tommy Jakobsen fra ishockeylandslaget gikk med flagget for Norge i Vancouver for fire år siden, og fire år før det var det curlingkongen Pål Trulsen som bar det.

Det kan kanskje tyde på at det er en kvinnelig utøver sin tur? Anne Line Gjersem deltar som første norske kunstløper i et OL siden 1964, får hun æren? Hva med de kvinnelige hopperne, som deltar i sitt første OL?

Eller hva med Ole Einar Bjørndalen (hvis det i det hele tatt er noen grunn til å spørre ham ...), 40 år og i sitt sjette OL?

Dagbladet har gjort et subjektivt utvalg blant Norges 118 utøvere. Gi din stemme til høyre i denne artikkelen!

Norges flaggbærere i vinter-OL-historien:

2010: Tommy Jakobsen, ishockey
2006: Pål Trulsen, curling
2002: Liv Grete Skjelbreid Poirée, skiskyting
1998: Espen Bredesen, hopp
1994: Bjørn Dæhlie, langrenn
1992: Eirik Kvalfoss, skiskyting
1988: Oddvar Brå, langrenn
1984: Bjørg Eva Jensen, skøyter
1980: Jan Egil Storholt, skøyter
1976: Pål Tyldum, langrenn
1972: Magnar Solberg, skiskyting
1968: Bjørn Wirkola, hopp
1964: Knut Johannesen, skøyter
1960: Knut Johannesen, skøyter
1956: Sverre Stenersen, kombinert
1952: Hjalmar Andersen, skøyter
1948: Birger Ruud, hopp
1936: Ivar Ballangrud, skøyter
1932: Johan Grøttumsbråten, kombinert
1928: Ole Reistad, militært patruljeløp
1924: Harald Strøm, skøyter.

PS! Knut Kupper'n Johannesen er eneste nordmann som har vært flaggbærer to ganger. Liv Grete Skjelbreid og Bjørg Eva Jensen er foreløpige eneste norske kvinner som har fått æren i vinterlekene.

Hele Norges coronakart