Hvem er de kappekledde mennene som skremmer hele Fotball-Europa?

Både Munchen, London og Torino fikk mystisk besøk i helga.

KUTTE-KOMPISER: Denne gjengen var til stede på Stamford Bridge da Chelsea tok imot Manchester City i går. Lignende seanser har også funnet sted i både Munchen og Torino i helgen. Foto: Dominic Lipinski / Pa Photos
KUTTE-KOMPISER: Denne gjengen var til stede på Stamford Bridge da Chelsea tok imot Manchester City i går. Lignende seanser har også funnet sted i både Munchen og Torino i helgen. Foto: Dominic Lipinski / Pa PhotosVis mer

(Dagbladet): Denne helgen var tilskuerne på tre av Europas mest kjente fotballarenaer vitne til et merkelig skue.

På Allianz Arena, på Stamford Bridge og Juventus Stadion dukket flere kappekledde skikkelser opp på tribunen. Her så de hele kampen, mens de innimellom gjorde synkroniserte bevegelser om man skal tro øyevitneskildringer.

Én av de som var på stede på Allianz Arena under oppgjøret mellom Bayern Munchen og Hertha Berlin, var Torsten Schmidt. Han forteller om forvirrede folk på tribunen.

- Det var veldig rart. De satt helt stille veldig lenge, før de plutselig holdt hendene sine opp eller reiste seg samtidig. Alle rundt meg var forvirret. Noen lo mens andre bare så på i vantro. Det var bare veldig rart, sier han ifølge goal.com.

Verden rundt Det startet i VM-byen Rio de Janeiro forrige søndag, da innbyggerne i den brasilianske byen fikk se et stort symbol på fjellet Sugarloaf. Det var da mørket gjorde sitt inntog i byen at vitner beskrev en grønn laserstråle som kom fra bygningene under fjellet.

Symbolet utgjorde en stor sirkel formet som en fotball med såkalte tribaltegn rundt. Det mystiske hologrammet var synlig i rundt to timer før det ble erstattet med ordene #winnertakesearth. Det tok ikke lang tid før hendelsen spredte seg på sosiale medier som Twitter.

Symbolet har også skremt folk på Times Square i New York, og utenfor London. Brasilianske Maria Clara Rocha (27) fortalte ifølge goal.com følgende:

- Jeg har bodd i Rio i hele mitt liv, og jeg har ikke sett noe liknende. Det var veldig skummelt. Jeg vil gjerne vite hva det betyr.

#winnertakesearth De kappekledde mennene hadde alle en logo på brystet på kuttene sine. Denne logoen har også blitt sett i sammenheng med nevnte #winnertakesearth.

Naturlig nok har spekulasjonene startet opp rundt hva og hvem disse personene skal være knyttet til, og to av fellesnevnerne for de tre aktuelle klubbene er Samsung og Adidas.

Samsung er allerede sponsor for både Bayern Munchen, Chelsea og Juventus. Adidas sponser de to førstnevnte, og har nylig skrevet under en avtale med Juventus som starter i 2015. De er også sponsor av ballen som skal brukes under sommerens fotball-VM.

Likevel virker det som om det er Samsung er opphavet da hjemmesiden mysteriouscircles.com er registrert på en asiatisk server tilknyttet Samsung. I tillegg dukker det opp Samsung-produkter i alle de tre videoene som ligger på hjemmesiden.

Franz på laget Bayern München-legenden Franz Beckenbauer er også med på å promotere fotball-stuntet i sosiale medier.

- La meg spørre dere dette: Tror dere romvesener eksisterer? Tror dere de utøver sport? Venner, jeg har noen forferdelige nyheter. Svaret på begge disse spørsmålene er ja. I natt møtte jeg vesener fra en annen planet, og de vil spille fotball mot oss.

- Problemet er om vi taper, så vil de ødelegge planeten. Nå er det opp til oss å danne et lag. Bare fotball kan redde planeten. Fortsettelse følger, sier den tyske legenden i en videosnutt du kan se på 101greatgoals.