FÅR KJEFT: Sykkelrytteren Iljio Keisse raser etter helgens klassiker i Belgia, der en fotograf lå i veibanen, bare centimetere fra sykkelrytterne. Hendelsen er blitt en snakkis på sosiale medier etter sykkelrittet. Foto: NTB Scanpix/Instagram/Iljo Keisse
FÅR KJEFT: Sykkelrytteren Iljio Keisse raser etter helgens klassiker i Belgia, der en fotograf lå i veibanen, bare centimetere fra sykkelrytterne. Hendelsen er blitt en snakkis på sosiale medier etter sykkelrittet. Foto: NTB Scanpix/Instagram/Iljo KeisseVis mer

«Hvem er den gale fotografen?»

Ivrig fotograf hånes etter sykkelløp.

(Dagbladet): Fotografen Damien Vandamme får pepper etter klassikeren Gent-Wevelgem i går. Et bilde fra sykkelrittet viser Vandamme ligge i veibanen svært tett på rytterne som suser forbi i høy hastighet.

Bildet av den ivrige fotografen fikk blant annet Omega Pharma-Quick Step-rytter Iljo Keisse til å rase.

- Hvor dum er det mulig å være? skriver Keisse på sin Twitter-konto.

Bildet er blitt en snakkis etter helgens klassiker, der Alexander Krisoff også yppet seg i kampen om seieren.

Franske L'Equipe slår til med tittelen: «Hvem er den gale fotografen?».

Parodi Til det belgiske nettstedet HLN forklarer fotografen seg.- Dette er stilen min, så jeg får flere bilder fra arrangementene, sier Damien Vandamme.

- Jeg ville ha rytterne i fokus, med monumenter i bakgrunnen. Jeg har ligget på bakken før og jeg skjønner ikke helt risikoen, sier han.

Og det er ikke første gang han kommer tett på idrettsfolk.

- Jeg har gjort det samme under rallyløp. Det har aldri gått galt og jeg har aldri følt at jeg har vært i fare, sier den belgiske fotografen.

Etter sykkelrittet haglet det med parodier av Vandamme på sosiale medier. Kreative sjeler har fikset bilder med den ivrige fotografen i ulike historiske bilder og andre sportsarrangementer.

Tysk seier Det var forøvrig tyske John Degenkolb som vant klassikeren i går. Det gjorde han etter en god spurt der Arnaud Demare ble slått.


Alexander Kristoff stivnet på oppløpet.

Thor Hushovd ble beste norske sykkelrytter på 9. plass.

Fakta:

1) John Degenkolb, Tyskland (Giant-Shimano) 5.34.43,
---
9) Thor Hushovd, Norge (BMC) s.t.,
11) Alexander Kristoff (Katjusja) s.t.,
23) Edvald Boasson Hagen (Sky) s.t.