Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Hvem er denne klubben, som ingen penger har»

Vi kårer Norges beste tribunesang, og du kan vinne en TV til 20 000.

(Dagbladet): Som et stort kor står de der, og banner. Taktfast.

Men fotballsupportere er ikke bare rølpete menn som spytter ukvemsord. Fansen liker å kalle seg lagets 12. mann, og ifølge politisk korrekte spillere er de også det.

Tribunetrykket er tross alt en stor del av hjemmebanefordelen.

Planlagt eller spontant Nå skal Dagbladet.no kåre Norges beste tribunesang. Vi vil høre de beste ropene og sangene fra din klubb. Og da tenker vi ikke på klubbsanger som er spilt inn i studio i forbindelse med cupfinale eller seriestart, men de genuine sangene som er laget fra betongtribunene.

Vis mer

Noen av klassikerne er spontane strofer, som bare dukker opp. Andre er planlagt og diskutert, enten på pub eller på buss til bortekamp.

Felles for dem som slår an og får et liv, er at de har det lille ekstra. Sangkatalogen til en supportergruppe bør inneholde både blind hyllest, frekkhet, humor og selvironi.

I videoen øverst i denne saken har vi plukket fram noen eksempler, blant annet fra særdeles selvironiske Stabæk-supportere, som synger at «økonomisk er vi helt på grunn, tigger nå for store og små» - til tonene av «Jon Blund».

Film fra tribunen Videoen du sender inn kan være kort eller lang, og den kan faktisk bare inneholde en tøddel - dersom det gir mening.

image: «Hvem er denne klubben, som ingen penger har»

Du og dine deltar i konkurransen ved at du filmer supportergjengen under din favorittsang, med enten kamera eller mobilen. Du kan stå midt blant de syngende, eller du kan filme fra langsida.

Dere kan sende inn videoer fram til 17. september. Deretter vil juryen plukke ut et finaleheat, som blir med inn i den siste uka. Leserne stemmer på sine favoritter, og juryen plukker ut sine. Når vinnersangen skal kåres teller både leserne og juryens stemmer lik.

Juryen består av: Joachim Walltin (leder av spillerorganisasjonen NISO og tidligere Tippeliga-spiller), Audun Kjelstrup (leder av Norsk supporterallianse) og Tom Stalsberg (reportasjeleder i Dagbladet, tidligere musikkanmelder og Bakrommet-ansatt).

TV og trofé Alle som sender inn et bidrag er med i trekningen av en 55 tommers Sony-TV. Samtidig vil supporterklubben som stikker av med den gjeve prisen få et trofé som kan plasseres bak ønsket bardisk.

Du deltar ved å sende inn din video til tribunesang@gmail.com

Dersom videofila er for stor til å nå gjennom på vanlig epost, anbefaler vi deg å sende den via Filemail.com (eller tilsvarende tjeneste).

Husk navn og telefonnummer, og skriv også sangteksten i eposten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media