MOAS FESTKVELD: Selv ikke Petr Cech hadde noe å stille opp med mot Moa på Ullevaal onsdag kveld. To ganger måtte han plukke ballen ut av nettet etter at Hannover-spissen hadde overlistet ham - her etter straffesparket som ga 3-0.
Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
MOAS FESTKVELD: Selv ikke Petr Cech hadde noe å stille opp med mot Moa på Ullevaal onsdag kveld. To ganger måtte han plukke ballen ut av nettet etter at Hannover-spissen hadde overlistet ham - her etter straffesparket som ga 3-0. Foto: Aleksander Andersen / ScanpixVis mer

«Hvem er han? Og hvor spiller han?»

Tsjekkia-stjerne oppsøkte Riise med spørsmål om Moa.

 ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Norge - Tsjekkia 3-0

Vikarkaptein John Arne Riise tangerte Erik Thorstvedts 97 landskamper mot Tsjekkia, og markerte det med å sette inn sitt 14. landslagsmål - i høyeste grad et akseptabelt tall for en venstreback.

Det er ikke første gang Riise overlister Petr Cech, men da har han gjerne truffet bedre enn han gjorde nå.

Fulham-backen var mer imponert over Moas stjernetreff i første omgang, som ga Norge 1-0.

- Jeg trodde han skulle miste den, for han hadde mange tsjekkere rundt seg. Men han fikk med seg både ball og bein, og traff klokkereint. Jeg vet ikke om det var instinkt. En klassescoring, sier kapteinen.

Han var ikke den eneste som lot seg imponere. Arsenals Tomas Rosicky kom bort til Riise og ville vite mer om Norges nummer 9 - Moa.

- «Hvem er han? Og hvor spiller han?», spurte Rosicky. Jeg sa han spilte i Hannover. Rosicky var imponert over ham, sier Riise.

Han tror Drillo skal få det vanskelig med å vrake Moa i de viktige kampene i september.

IMPONERT: Thomas Rosicky lot seg imponere over Mohammed Abdellaoue. Foto: AP Photo / Matt Dunham / Scanpix
IMPONERT: Thomas Rosicky lot seg imponere over Mohammed Abdellaoue. Foto: AP Photo / Matt Dunham / Scanpix Vis mer

- Han og Carew kan spille sammen også. Men Moa gjør det veldig bra, så det skal bli vanskelig å ta ham ut av laget. Samtidig er en Carew i form veldig viktig for oss. Hvem vet, kanskje kan begge spille sammen på topp mot Island. Det ville være det ideelle kanskje, med en stor og sterk Carew, og Moa som lurer rundt bak ham, sier Riise til Dagbladet.

Hylles av Drillo
Hannover-spissen hadde ikke scoret på Ullevaal for Norge før, men gjorde slutt på hjemmebanetørken med to mål mot Tsjekkia.

- Det var godt å endelig få scoringa, sier han.

- Hvordan beskriver du det første målet ditt?

- Tom (Høgli) kommer opp på sida der. Jeg prøver å vise meg fram, og lage rom for meg selv, men så får jeg en dårlig touch. Heldigvis får jeg rettet den opp igjen, og prøver å passere de i nærheten. Det gikk jo bra, og da var det bare å legge den i hjørnet, sier Moa til Dagbladet.

- Når man får sånt treff spiller det ingen rolle om det er verdens beste keeper som står der?

- Jeg bryr meg ikke om hvem som står i mål, bare ballen havner i nettet, sier han.

Drillo svarte bekreftende da han på pressekonferansen ble spurt om Moa tilhører Europa-eliten av avsluttere.

- Det er noe med måten han drar seg løs på. Dessuten har han et helt eksepsjonelt tilslag med venstrefoten. Han skyter like hardt med innsida som andre gjør med vrista. Og han vet hvor han setter den.

- Har du en av Europas beste avsluttere?

- Ja, det tror jeg. Han scorer nok på en stor prosentandel av sjansene han får. Det andre målet hvilken som helst klovn sette inn. Det er straffespark. Men Moa var bra.

Når Dagbladet videreformidler Drillos utsagn om «en av Europas beste avsluttere», trekker Moa såvidt på smilebåndet.

- Det er hyggelig å høre.

- Men er du det?

- Ja, svarer han.

Ble «truet» av Drillo

John Arne Riise mener Norge beviste mot Tsjekkia at de er i stand til å styre kamper mot god motstand.

31-åringen var vikarkaptein i skadefraværet til Brede Hangeland, og fikk en spøkefull advarsel av Egil Drillo Olsen før kampen:

- Drillo kom bort til meg og sa at «taper vi, får du skylda». Så det var viktig å vinne, sier Riise med et glis.

Han gjorde på ingen måte skam på kapteinsbindet. Mange har latterliggjort Norges 12. plass på FIFA-rankingen, kanskje med rette, men de som så kampen i går fikk se et norsk lag som i perioder rundspilte Tsjekkia.

Særlig før pause sprudlet det av Drillos menn, og publikum som pep sist gang det var landskamp på Ullevaal, ga plutselig Riise & co trampeklapp inn i garderoben.

- Vi revansjerer det vi gjorde mot Litauen, vi spilte mye bedre. Det vi gjorde før pause var ekstremt bra. Da var det spilleglede, balltempo og bevegelse. Det er en av de morsomste kampene jeg har spilt. Mye tyder på at vi ser bra ut før EM-kvalikkampene neste måned, sier Riise.

Han varsler at han har noen meldinger å komme med til Brede Hangeland når han er hjemme igjen i London.

- Som kaptein var det veldig betryggende og fint å bli klappet ut etter første omgang. Nå skal jeg hjem til Fulham og minne Brede om at det går an å vinne med mer enn et mål også, sier han.

EN AV EUROPAS BESTE AVSLUTTERE: Det mener Drillo om Mohammed Abdellaoue.  Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
EN AV EUROPAS BESTE AVSLUTTERE: Det mener Drillo om Mohammed Abdellaoue. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix Vis mer