- Hvem er Justin Bieber?

Drillo har sendt dattera (17) på et helt annet show i kveld.

MERKER LITE TIL KAOSET: Oslo sentrum er nærmest beleiret av hvinende, syngende og gråtende ungjenter, men Drillo tar selvsagt oppstyret med knusende ro. Han har knapt enset det - og hørte navnet til Justin Bieber for første gang i dag.  
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
MERKER LITE TIL KAOSET: Oslo sentrum er nærmest beleiret av hvinende, syngende og gråtende ungjenter, men Drillo tar selvsagt oppstyret med knusende ro. Han har knapt enset det - og hørte navnet til Justin Bieber for første gang i dag. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

AKERHUS FESTNING (Dagbladet): Noen hundre meters gange unna operaen i Oslo, der det hersker kaotiske tilstander og ungpikehysteri i anledning Justin Bieber norgesbesøk, var Egil «Drillo» Olsen og resten av landslaget i ettermiddag på omvisning ved Akerhus Festning og hjemmefrontmuseet.

De høye murene stengte hviningen ute - den er ellers svært hørbar i bybildet - men Drillo er uansett ikke blant dem som plages av galskapen i Oslo sentrum.

Han har knapt registrert den, og langt mindre at verdens mest berømte 18-åring er i byen.

- Jeg har aldri hørt navnet. Og da er jeg helt ærlig, sier Drillo til Dagbladet.

På fotballopera
Landslagssjefen er som kjent ikke nevneverdig begeistret for musikk, som han gjerne oppfatter som støy. Noen unntak finnes imidlertid: Blant annet var han på sin første opera noensinne tidligere i år, for å se musikaloppsetning av den legendariske VM-kampen mellom Norge og Brasil fra 1998.

Drillo har ei datter på 17 år, Kine, som ikke er langt unna målgruppa til Bieber. Men heller ikke hun er i nærheten av å være bitt av Bieber-basillen.

- Kine skal på fotballopera i dag, tro det eller ei. Det er siste forestilling, og hun har billett. De jentene som skal på operetaket er kanskje litt yngre enn Kine, sier Drillo.

Dattera til Drillo tilhører for øvrig cheerleadergjengen som kan skilte med sølv i VM, og som opptrådte i pausen av Norge - England sist lørdag.

- De burde fått større oppmerksomhet, de er veldig gode, sier Drillo.

- Kroatia klart bedre enn England
Justin Bieber ville hatt langt færre problemer med å fylle Ullevaal enn landslaget, ikke minst førstkommende lørdag, når EM-klare Kroatia kommer på besøk.

GALSKAPEN: Noen hundre meter fra Akershus Festning, der landslaget hadde sitt pressetreff i dag, var disse hordene samlet ved operaen, i påvente av at Justin Bieber kanskje skal holde konsert. 
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
GALSKAPEN: Noen hundre meter fra Akershus Festning, der landslaget hadde sitt pressetreff i dag, var disse hordene samlet ved operaen, i påvente av at Justin Bieber kanskje skal holde konsert. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Luka Modric & co har ikke det samme draget på det norske fotballpublikummet som England, men kvalitetsmessig mener landslagssjefen at kroatene ligger lengst framme.

- De er helt klart bedre enn England. Individuelt har de større spisskompetanse, de har driblere og de har stor fart. I tillegg er de overraskende gjennombruddshissig. Jeg så dem mot Estland på fredag, da stjernene satt på tribunen, og de rundspilte dem, sier Drillo.

Han håper imidlertid kampen til helga spilles mer på Norges premisser enn hva som var tilfelle mot England - da Norge hadde ballen mest og England lå bakpå og kontret.

Sist gang Norge møtte Kroatia var i 2010, i en privatkamp, og den gangen ble det tap 1-2. Tapet var av det meget fortjente slaget.

- De var gode, jeg husker spesielt at vi ble kledd av på dødball. Det er veldig sjelden at vi blir, sier Drillo.

SCORET MOT KROATIA: Moa scoret Norges mål da Norge møtte Kroatia i Zagbreb i oktober 2010, men det ble 1-2-tap. 
Foto: Erlend Aas / Scanpix
SCORET MOT KROATIA: Moa scoret Norges mål da Norge møtte Kroatia i Zagbreb i oktober 2010, men det ble 1-2-tap. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer