SLET VOLDSOMT MOT START: Vadim Demidov og hans forsvarskolleger ble tatt på senga gang etter gang mot angrepslystne Start-spillerne. Men RBK-stopperen likte dårlig Petter Myhres karakteristikk om «guttenivå». Foto: TOM E. ØSTHUUS/Dagbladet
SLET VOLDSOMT MOT START: Vadim Demidov og hans forsvarskolleger ble tatt på senga gang etter gang mot angrepslystne Start-spillerne. Men RBK-stopperen likte dårlig Petter Myhres karakteristikk om «guttenivå». Foto: TOM E. ØSTHUUS/DagbladetVis mer

- Hvem er Petter Myhre, liksom?

Demidov om TV 2-ekspertens «guttenivå»-påstand.

||| Rosenborg - Start 3-3

LERKENDAL (Dagbladet): Et stykke ut i 2. omgangen mellom Rosenborg og Start, da Ole Martin Årst hadde misbrukt en ny kjempesjanse for gjestene etter rufsete forsvarsspill fra vertene, følte TV 2-ekspert Petter Myhre at seriemesterens forsvarsspill var under enhver kritikk.

- Se på backfireren til Rosenborg. De har en høyreback og en høyre midtstopper som ligger fem, seks meter bak den andre backen og midtstopperen. Det er forsvarsspill på guttenivå, fastslo Myhre.

Konfrontert med utspillet fra den tidligere Vålerenga-treneren er ikke Demidov sein i avtrekkeren.

- Hvem er Petter Myhre, liksom? Hva har han gjort? sier en skuffet, men dog Petter Nortug-kaxig Demidov.

- Start kontret bra
På tross av dette er ikke stopperkjempen nådig i kritikken av seg selv og sine. Baklengsmålene var altfor lettkjøpte, mener han.

-  De får to enkle mål og ett bra. De kontrer ganske bra, men det er vel også det.

Østlendingen får støtte fra sin danske stoppperkollega Kris Stadsgaard. Heller ikke han var fornøyd med egen innsats, men det samme gjaldt oss for Start.

- Vi har jo OK kontroll. De scorer to irriterende mål. Jeg tror ikke at det som leder til målene var tilsiktet engang. Vi får en skyllebøtte i pausen og hever oss, men det var liksom ikke nok. I andre omgang var det bare tilfeldig hvem som scoret.

Mener RBK gjorde Årst god
Vadim Demidov erkjenner at laget hans kan ha vært noe heldige som kom unna det med ett poeng på hjemmebane i kveld.

-    Vi hadde flaks i serieåpninga i fjor også, men vi kommer til å heve oss. Selv om vi kanskje var litt heldige i dag er Start et lag vi skal slå på hjemmebane.

Om dagens store navn - Ole Martin Årst - hadde han ikke like mange skrytende ord som de fleste på Lerkendal.

-  Han løper mye og scorer vel et mål, men det er vi som gjør han god. Nå er det bare Vålerenga neste helg som gjelder. Da skal vi være tilbake.

Der venter en annen formsterk spiss: Mohammed Abdellaoue — bordet er dekket.

DETTE ER PETTER MYHRE: Tidligere Vålerenga-trener og nå fotballekspert i TV 2. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
DETTE ER PETTER MYHRE: Tidligere Vålerenga-trener og nå fotballekspert i TV 2. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer