Hvem er Premier League-historiens beste høyreback?

Ron Atkinson nominerer - du bestemmer!

(Dagbladet.no) Premier League-historien er spekket av store spillere. Hvem fortjener en plass på tidenes stjernelag? Det avgjør du.

Kåringen presenteres i et samarbeid mellom TV-kanalen Canal Plus og Dagbladet. Tre spillere vil hver lørdag bli plukket ut som kandidater innen sin posisjon. Nomineringen er foretatt av managerveteranen Ron Atkinson.

Han plukker både ut stjerner som fortsatt dominerer ligaen, og han finner legender som har lagt skoene på hylla. Men de er uansett blant de beste spillerne gjennom Premier Leagues 16-årige historie.

Hvem som er de 11 aller ypperste, er det du som avgjør. Forrige uke vant Peter Schmeichel en soleklar seier i kampen om keeperplassen. Den kommende uka kan du stemme på hvem som er den beste høyrebacken siden Premier League ble etablert i 1992/1993.

Her er de tre kandidatene:

Lee Dixon

Født: 17. mars 1964

Klubber i Premier League: Arsenal (1988-2002)

HOLDER KOKEN: Gary Neville er den eneste av de nominerte som fortsatt holder koken i Premier League. Foto: EPA
HOLDER KOKEN: Gary Neville er den eneste av de nominerte som fortsatt holder koken i Premier League. Foto: EPA Vis mer

Meritter: To ganger Premier League-mester, tre ganger FA-cupvinner, cupvinnercupmester og ligacupvinner. I tillegg to seriemesterskap før Premier League ble stiftet.

• Fikk ikke mer enn 22 landskamper for England. Litt merkelig, men så var da også hele Arsenals bunnsolide defensiv et rendyrket klubbfenomen. Framover på høyresida ble det foretatt stadige utskiftninger, men Dixons kloke fotballhode gjorde at han lett tilpasset seg den han skulle overlappe.

Gary Neville

Født: 18. februar 1975

Klubb i Premier League: Manchester United (1992-)

Meritter: Sju ganger Premier League-mester, tre ganger FA-cup-vinner, to ganger Champions League-vinner og ligacupvinner.

• Solid høyreback som har vært med i en evighet, men likevel «bare» er 33 år. Har hele tida utviklet seg og forbedret sine svakheter. For eksempel utviklet han sitt offensive register kraftig i samspillet med Beckham på høyresida, og det var ikke bare den kjekke av dem som serverte målfarlige innlegg. Skadeforfulgt siste to sesonger.

Roland Nilsson

Hvem er Premier League-historiens beste høyreback?

Født: 27. november 1963

Meritter: Ligacupvinner én gang før Premier League ble stiftet.

Klubber i Premier League: Sheffield Wednesday (1991-1994), Coventry (1997-1999, 2001-2002).

• Kanskje best husket her hjemme for å ha representert Sverige i tre mesterskap i perioden 1990-1994, hvor det siste endte med VM-bronse. I England skaffet han seg et rykte som en typisk hardtarbeidende, lojal skandinav. Noe ikke minst Ron Atkinson likte: Han hentet ham både til Sheffield Wed. og til Coventry.

• På canalplus.no får du se Ron Atkinsons begrunnelse for nomineringen.

• I dagens utgave av Dagbladet ser du hvem som er Gunnar Halles favoritt.

• Diskutér: Hvem mener DU har vært den beste høyrebacken i Premier League siden 1992/1993-sesongen?

ARSENAL-LEGENDE: Lee Dixon spilte i det bunnsolide Arsenal-forsvaret.
SVENSK INNSLAG: Roland Nilsson spilte både i Coventry og Sheffield Wednesday - og svensken imponerte Ron Atkinson.