Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hvem er Storbritannias rikeste idrettsutøver? Og hvor rike er Premier League-stjernene?

Wayne Rooney brukte mye penger på hårtransplantasjonen, men er likevel hårreisende rik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Vi vet at Premier League-stjernene tjener godt, og at mange av profilene er i besittelse av fyldige formuer, men hvem er rikest? Og hvor rike er de sammenliknet med øvrige britiske idrettsstjerner?

«Sunday Times Rich List for young sportsmen in Britain» ble publisert denne uka og forteller hvilke idrettsutøvere, fra 30 år og nedover, som er rikest i Storbritannia.

Én mann troner øverst på lista i særklassa. Wayne Rooney har toppet mange lister og tabeller tidligere, men de siste åra har vært preget av scorings- og titteltørke. Men på vei til banken kan 30-åringen fortsatt smile bredt.

Manchester United-profilen slo igjennom med et brak som 16-åring, debuterte for Englands A-landslag som 17-åring og sikret seg en særdeles lukrativ kontrakt da Manchester United punget ut over 25 millioner pund for å lokke det daværende stortalentet vekk fra Everton.

Hårreisende rik Rooney startet med skyhøye lønninger allerede i tenåra og har skapt seg en gedigen formue, selv om han angivelig brukte 300 000 kroner på hårtransplantasjon i 2011.

Det er bare småpenger for Englands landslagskaptein, som ifølge The Guardian tjener 300 000 pund i uka. Rooneys totale formue er ifølge Sunday Times Rich List på 82 millioner pund.

Tennisbrødrene Andy og Jamie Murray deler andreplassen med en formue på 58 millioner pund, hvor verdenstoer Andy har stått for 57 av disse millionene.

Golfesset Rory McIlroy har hatt den største økningen det siste året. Etter å ha tjent 18 millioner pund i året som gikk, lyder formuen hans nå på 56 millioner pund.

Rike Premier League-stjerner Real Madrids walisiske stjerne Gareth Bale er den nest rikeste britiske fotballspilleren og har opparbeidet seg en formue på 34 millioner pund.

Videre på lista følger en rekke utenlandske Premier League-stjerner, hvor Manchester City-stjernene Sergio Agüero og David Silva er god for henholdsvis 33 og 31 millioner pund, mens Cesc Fàbregas har to millioner mindre enn Silva.

Dernest følger en trio som ikke har imponert nevneverdig denne sesongen: Radamel Falcao, Samir Nasri og Eden Hazard er i besittelse av formuer på henholdsvis 29, 22 og 18 millioner pund.

NEST RIKEST: Bare Wayne Rooney er god for mer penger enn Andy Murray. Foto: AFP PHOTO / JEAN CHRISTOPHE MAGNENET
NEST RIKEST: Bare Wayne Rooney er god for mer penger enn Andy Murray. Foto: AFP PHOTO / JEAN CHRISTOPHE MAGNENET Vis mer
Hele Norges coronakart