Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hvem er tidenes beste rørlegger?

Er det Anders Jacobsen, en popstjerne eller kanskje en spillegende?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

At Anders Jacobsen for tida er verdens beste hopper er det ingen tvil om. Men er han også verdens beste rørlegger? Det finnes flere gode kandidater til tittelen.

Dagbladet har samlet et knippe berømte rørleggere. Hvem mener du er den beste?

Anders Jacobsen

Mest kjent for: Norsk skihopper, bare 21 år gammel vant han hoppuka 2007. Han har to verdenscupseirer i Engelberg (2006) og Innsbruck (2007), to 2.-plasser, en 3.-plass i verdenscupen.

Tidligere jobb: Jacobsen jobbet som rørlegger i et halvt år for Hønefoss VVS fram til sommeren 2006, da fikk han en plass på landslaget etter han valgte å gå på en skihoppaudition for landslagstrener Mika Kojonkoski.

Kurt Nilsen

Mest kjent for: Norsk popartist som vant Idol (2003) og World Idol (2004), han har gjort stor suksess med singelen «She\'s So High» som gikk rett opp på førsteplass på VG-lista topp 20 og var den mestselgende singelen i Norge gjennom tidene. Nilsen har også gitt ut singlen «My Street» (2004) som ble kåret til årets låt under spellemannsprisen i 2004. I 2006 har han turnert sammen med Espen Lind, Alejandro Fuentes og Askil Holm. Sammen har de laget samlealbumet «Hallelujah - Live». Gutta blir populært kalt «De nye gitarkameratene» i det norske nyhetsbildet.

Tidligere jobb: Nilsen jobbet som rørlegger

HYLLET I HJEMBYEN: Anders Jacobsen ble tatt varmt i mot i Hønefoss i går kveld. Foto: SCANPIX
HYLLET I HJEMBYEN: Anders Jacobsen ble tatt varmt i mot i Hønefoss i går kveld. Foto: SCANPIX Vis mer

SuperMario Brothers

Mest kjent for: Mario er en italiensk, spagetti-etende rørlegger fra soppland. Der bor han sammen med broren Luigi. Deres oppgave er å beskytte soppland mot den slemme kong Bowser som alltid prøver å kidnappe prinsesse Fersken og ødelegge soppland.

Tidligere jobb: Mario-brødrene jobber som rørleggere samtidig som de er superhelter som bekjemper ondskapen.

Ozzy Osbourne

Mest kjent for: Vokalist i Black Sabbath, også kjent fra TV-serien The Osbournes. Black Sabbath regnes som et av rockehistoriens mest innflytelsesrike band, og de blir ofte kreditert for å ha funnet opp sjangeren heavy metal, med sine tunge gitarriff. Blant deres mest kjente låter er «Paranoid», «Iron Man», «War Pigs» og «Planet Caravan». Under en konsert i 1982 bet Ozzy av hodet på en flaggermus, noe som seinere har gjort han verdenskjent. Ozzy har solgt over 27 millioner album i USA.

Tidligere jobb: Ozzy Osbourne jobbet som rørleggerassistent, bare 15 år gammel.

Joe Cocker

Mest kjent for: Soloartist, som i 1970 hadde braksuksess med dobbel-albumet Mad Dogs and Englishmen. Live-albumet havnet på Top Ten-lista i USA. Han er kjent for slagere som «Up where we belong», «Unchain my heart», «With a little help from my friends»)

Tidligere jobb: Jobbet om dagen som rørlegger og sang om kvelden før han slo igjennom.

• Her finner du flere kjente rørleggere

BLE IDOL: Kurt Nilsen la verktøyet på hylla da han vant «Idol».
HARD RØRLEGGER: Ozzy Osbourne jobbet som rørleggerassistent som 15-åring.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!