Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hvem er verdens beste?

Fifa har nominert. Si din mening!

(Dagbladet.no): Det internasjonale fotballforbundet Fifa har nominert tre spillere til prisen årets fotballspiller. Det vil si hvem som var best i verden foregående sesong.

I år står det mellom Thierry Henry, Andrei Shevtsjenko, og Ronaldinho.

Henry ble nummer to i fjor etter landsmannen Zinedine Zidane. I år er ikke Zidane nominert, men det spørs om ikke franskmannen får sylskarp konkurranse fra Barcelona-stjernene Ronaldinho. Med ukrainske Shevtsjenko som en solid utforder.

Spillerne stemmer

Prisen skal deles ut under den årlige banketten i Zürich 20. desember, men i år har Fifa fornadret stemmereglene. Inkludert blant de stemmeberettigede i år er alle landslagskapteinene i tillegg til landslagssjefene. Den internasjonale proffspillerorganisasjonen Fipro skal også stemme.

Ingen av de tre nominerte mannlige spillerne har noensinne vunnet prisen. Det har derimot to av de tre nominerte i kvinneklassen. Både Mia Hamm og Birgit Prinz har vunnet før, mens brasilianske Marta er førstegangsnominert.

HAR VUNNET FØR: Ronaldinho er kåret til Sør-Amerikas beste spiller. BLir han verdens beste i år?
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media