Hvem griner seg til å ta frisparkene i Milan?

Kaka, Ronaldinho og Pirlo får kamp.

(Dagbladet.no): AC Milan bekreftet i går at de kommer til å låne David Beckham fra januar til april, mens den amerikanske serien har ferie.Der møter frisparkeksperten en fin ansamling av godføtter. Spørsmålet melder seg naturligvis: Hvem blir fus i alt i Milan?

The Guardians fotballskribent Dominic Fifield tegner i sin blogg et morsomt bilde av hvordan det kan se ut om Milan får et viktig frispark til våren:

«Ronaldinho fornemmer muligheten til å kippe ballen i det lengste hjørnet, Kaka ser en sjanse til å skru den rundt muren og i mål. Andrea Pirlo fekter med armene i protest og roper om en svakhet på keeperens høyreside, mens Andrej Sjevtsjenko og Clarence Seedorf mener det er deres tur til å skyte. - Sorry, gutter, piper den nyankomne i det velkjente Leytonstone-tonefallet. - Denne er min.»

Fifield nevner ikke brasilianske Alexandre Pato, som heller ikke er så verst på dødball.

Capello brukte innflytelsen 

Engelske aviser vier selvsagt overgangen godt med spalteplass, og forteller at det var landets italienske landslagssjef Fabio Capello som skaffet Beckham feriejobben.

Capello skal ha brukt sin store innflytelse i klubben der han har fortid både som spiller og trener til å få på plass avtalen.

Landslagssjefen var også opptatt av å forsikre seg om at Milan-sjef Adriano Galliani ikke bare ville hente Beckham for å slå mynt på ham, skriver The Guardian.

Hvem griner seg til å ta frisparkene i Milan?

For det kan høres ut som det ikke er en fremmed tanke i Milano:

- Å drive en fotballklubb handler ikke bare om å sende 11 mann på banen og vinne kamper. Det handler om å skape og opprettholde begeistring, fylle stadioner, sponsoravtaler, utstyrssalg og markedsføring. Det handler om å ha store planer, sier Galliani ifølge The Times

Gir Beckham lite tid

Men fra Capellos ståsted handler trolig dette om at han mener en David Beckham i god form fortsatt kan bidra på landslaget. Italieneren har imidlertid ikke vist noen sentimentale motivasjoner for å sikre Beckham spilletid.

Sist vinter vraket han Beckham som var på jakt etter sin landskamp nummer 100 da Beckham trente med Arsenal.

Capello selv bruker Beckham fint lite, han har gitt veteranen tilsammen 17 minutter på banen i de tre siste kampene. Men om Beckham takler nivået i Serie A og Uefa-cupen, kan situasjonen kanskje være en annen.

Da han var Beckhams sjef i Real Madrid, tok det tid før Capello ga engelskmannen full tillit. Men mot slutten av sesongen var han inne i varmen, og var sentral da laget sikret seriegullet i fjor sommer.

VIL HA BECKHAM I FORM: Fabio Capello synes ikke David Beckham bør ha fotballferie sammen med resten av MSL-spillerne fra januar til april. Derfor har han bidratt til å skaffe Beckham utlån til gamleklubben AC Milan. Foto: Toby Melville, Reuters/Scanpix
VIL HA BECKHAM I FORM: Fabio Capello synes ikke David Beckham bør ha fotballferie sammen med resten av MSL-spillerne fra januar til april. Derfor har han bidratt til å skaffe Beckham utlån til gamleklubben AC Milan. Foto: Toby Melville, Reuters/Scanpix Vis mer
PLASS TIL EN STJERNE TIL? Marek Jankulovski (t.v.) og Kaka (t.h.) feirer scoring med Ronaldinho.
GODFOT: David Beckham er god når ballen ligger stille. Men det blir han ikke alene om i Milan.