Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hvem klemte fingrene da overgangsvinduet lukket?

Tippeligaklubbene har ikke råd til å handle stort. Så de handler fort det som blir tilbudt dem. I blinde?

KJENNER NOEN IGJEN DENNE? Katta i sekken er muligens kjøpt inn i overgangsvinduets tolvte time.Foto:  REUTERS/Bogdan Cristel
KJENNER NOEN IGJEN DENNE? Katta i sekken er muligens kjøpt inn i overgangsvinduets tolvte time.Foto: REUTERS/Bogdan Cristel Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo — fredag 1. april

EN ARBEIDSLEDIG GHANESER til VIF og et fyrtårn fra Estland til Aalesund. For ikke å snakke om Tore André Flos comeback i Sogndal. Da overgangsvinduet stengte ved midnatt var det disse gutta som preget overskriftene. Hvilket betyr at man med stor trygghet kan si at Tippeligaen i hvert fall ikke kjøpte seg opp.

Men hvem kjøpte katta i sekken?

VÅLERENGAS NYE SPISS, Isaac Boakye (29) har 18 landskamper for Ghana og åtte års fartstid i tysk fotball. Det er greit. Det som ikke er like greit er at han var klubbløs — eller arbeidsledig som det også heter — da Vålerenga hentet ham. For det er alltid en grunn til at fotballspillere ikke er i arbeid.

Eller flere grunner.

Der en av dem ofte er at vedkommende ikke er god nok.

VÅLERENGA ØNSKET SEG Celso Borges for sju millioner. De fikk Boakye gratis. Sånt skjer i overgangenes tolvte time. Men det betyr at et klart førstevalg i Martin Andresens startoppstilling ble erstattet med en kar (og her påstår jeg noe jeg ikke vet, men som er meget vanlig i Norge) Vålerenga i beste fall har sett på dvd.

Eller bare blitt anbefalt på det sterkeste.

ESTISKE SANDER POST (26) er Kjetil Rekdals nye oppspillpunkt når langballene som en gang landet i hodet på Tor Hogne Aarøy igjen blir et nødvendig angrepsvåpen for Aalesund. Det kan være hva som helst. For 199 centimeter forteller ikke annet enn at han er en svær kar.

Historien hans forteller om utlån til  Danmark (Vejle) og Nederland (Go Ahead Eagles).

STRØMSGODSET LÅNER EN Manchester City-spiller til og håper å få mye ut av 20 år gamle Omar Elabdellaoui — fetter av Moa og Mos.  Det er spennende, det er billig og det er i et lengre norsk fotballperspektiv meget klokt.

For (Skeid-)gutter som Omar er en stor del av den norske fotballframtida.

Og da er det fint at de får prøve seg i Tippeligaen.

LØV-HAM LÅNER UT Paul Addo til Odd ut sesongen. Av økonomiske årsaker. Tore André Flo har skrevet under for Sogndal. Av helt andre årsaker. Og så gjenstår det å se da - om det som gikk galt i Leeds (2008)  og MK Dons (2009) - kan bli et ålreit comeback i Tippeligaen.

For Tore André er 37 år.

Hvilket er en alder.

I hvert fall når du har vært ute av det i mange år.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!