Hvem reddes av storesøster?

Maktkampen om norsk toppidrett er blitt en åpen familiefeide. Det gjør det vrient for storesøster Tove Paule å få det som hun vil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Les også: Idrettspresidenten refser generalsekretæren

I DAG møtes Olympiatoppsjef Jarle Aambø og Idrettsforbundets generalsekretær Inge Andersen til en privat prat om hva som bør gjøres for at norsk idrett skal vinne mer. Foreløpig er i hvert fall det private tapt.

For etter at Andersen i et VG-intervju forleden varslet full gjennomlysning av Olympiatoppen fordi han var kritisk både til resultatutvikling og økonomiutnyttelse, skjønner alle at han ikke er bestekompis med Jarle Aambø, at de krangler om hvem som skal kontrollere toppidretten og at det blir bråk i den innerste idrettsfamilien.

Rent familiært angår det Idrettspresident Tove Paule som regjerer over begge, men ellers roter det til selve saken.

For der har selvsagt Inge Andersen rett.

I HVERT FALL når det gjelder retning og resultater. Norge vinner ikke like mye internasjonalt som før. Det er ikke nødvendigvis noe å sippe for, men bør likevel brukes som utgangspunkt for debatten om hva vi vil med toppidretten vår.

Tradisjonelt har Norge vært profilert som vinteridrettslandet. Siste vinter-OL i Torino var det svakeste etter Calgary-lekene i 1988. Den gang førte den sportslige fiaskoen til et kupp mot den olympiske ledelsen. Dette kuppet ble starten på selve institusjonen Olympiatoppen og resultatet en del av selvfølelsen til en hel generasjon nordmenn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer