TRAVEL:  Martin Ødegaard er tilbake i Madrid etter en uke med landslaget. Foto: Sveinung U. Ystad / Dagbladet
TRAVEL: Martin Ødegaard er tilbake i Madrid etter en uke med landslaget. Foto: Sveinung U. Ystad / DagbladetVis mer

Hvem sa ingen Martin-effekt i Real Madrid? Disse har doblet tallet

Supporterklubben: - Vi er i ekstase.

(Dagbladet): Mye har vært sagt og skrevet etter at Martin Ødegaard (16) gikk fra Strømsgodset til Real Madrid i januar. Noe har vært på grensa til spekulativt - som at B-laget ikke har hatt noen poengmessig effekt av overgangen.

Real Madrids norske supporterklubb, derimot, har utelukkende en positiv tilnærming til overgangen.

- Vi har doblet antall medlemmer, sier redaktør for nettsida, Bendik Eftang, til Dagbladet.

- Hva betyr dette?

- At vi hadde 500 betalende medlemmer før overgangen. Etterpå har tallet økt til mellom 1000 og 1200.

- Hva tenker du om dette?

- Det er selvfølgelig knallbra. Det er gøy at folk interesserer seg for Real Madrid. Det er derfor vi driver med dette på frivillig basis. Vi er i ekstase.

Åndsfrender Nettstedet realmadrid.no er plassen for åndsfrender. Her skrives alt som har med klubben å gjøre, og for tida råder det en smule bekymring:

Klarer hovedstadsklubben å ta igjen fire poeng til lederlaget Barcelona?

Men - sett med norske øyne - er skjebnen til Ødegaard minst like interessant. Er han i riktig klubb? Får han god nok matching for B-laget Castilla?

For noen fortoner det seg som direkte frekt at spørsmålet stilles. Hallo, snakker vi ikke om en norsk 16-åring som får trene med Cristiano Ronaldo fire ganger i uka? Snakker vi ikke om et av verdens beste treningsfelt? Snakker vi ikke om en tenåring som har fått lovnader om at han får skynde seg langsomt?

Redaktøren for nettsida sier:

- Jeg er ganske sikker på at Real Madrid er en god arena for ham. Ødegaard spiller fast på landslaget, det gjorde ikke Lionel Messi på samme alder.

Dominerte på trening - Jeg forsto det slik at Ødegaard dominerte på treningen til landslaget i forrige uke. Alt tyder på at han er blitt en bedre spiller. Jeg føler at klubben er en perfekt arena for en 16-åring, sier Eftang.

Han fortsetter:

- Naturligvis er det lov å stille spørsmålet - om Real Madrid er den rette klubben. Forskjellen på Tippeligaen og Segunda B er ikke så stor. Men nå får vi se hva som skjer til sommeren. Dersom Castilla rykker opp, vil Ødegaard få enda bedre læringsarena.

- I spanske aviser snakkes det om at lagkameratene er misunnelige på Ødegaards lønn. Hva tenker du om dette?

- Det tror jeg er medieskapt. Avisene trenger noe å skrive om.

Nygjerrige Den norske supporterklubben merker trykket fra medlemmene. Folk lurer på hvordan det går med Ødegaard. Hva driver han med? Hvordan trener han?

Treningsfeltet Valdebebas er nærmest hermetisk lukket. Derfor tolkes avisrapporter, Twitter-meldinger og Facebook-bilder i det vide og brede.

- Vi er en gjeng som drar nedover neste helg, opplyser Eftang.

- Først skal vi se A-laget, deretter B-laget. Vi tar med et par norske flagg, og vil prøve å rope på Martin. Håpet er at vi får en prat etter kampen, og får gitt ham en t-skjorte hvor det står «realmadrid.no».

Å komme tett på Real Madrid-spillerne er imidlertid ingen lett oppgave. Eftang har tidligere løpt etter bilen til Zinedine Zidane, og vinket.

- Men det var mange om beinet, påpeker han.

- Har variert Ødegaard har brukt påskeuken til å trene med A-laget. Blant annet er det offentliggjort et bilde der han lurer den brasilianske forsvarsspilleren Marcelo.

Sola skinner på Valdebebas. Men ingenting tyder på at nordmannen er i startoppstillingen hjemme mot Granada søndag.

- Det har variert litt, som de fleste har sett. Men det var jeg klar over på forhånd. Det er ikke noe jeg stresser med, sa Ødegaard da Dagbladet møtte ham i Marbella i forrige uke.

Eftang sier:

- I noen kamper har han vært god. I andre kamper har han vært litt under pari.

Men for medlemslista er tendensen klar: Her peker tallet oppover.