Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hvem skal eie United?

Føljetongen om hvem som skal eie verdens største fotballklubb fortsetter.

(Dagbladet.no:) Robert Maxwell, Michael Knighton, Rupert Murdoch, Magnier og McManus, og nå den 75-årige amerikanske milliardæren Malcolm Glazer. Rekken av potensielle kjøpere av verdens største fotballklubb er lang.

The Independent kan fortelle at den første kontakten mellom Malcolm Glazer og de største aksjonærene, John Magnier og JP McManus, er etablert.

I følge United.no er en aksje per i dag verdsatt til 2,71 pund. Glazer må ventelig bevege seg over 3 pund per aksje for å få tilslag hos irene.

Kommer Glazer til enighet med Magnier og McManus om oppkjøp av deres aksjepost, vil det komme et bud på hele klubben.

I 1995 kjøpte Malcolm Glazer NFL-klubben Tampa Bay Buccaneers. Åtte år seinere vant klubben Super Bowl.

Men suksesshistorien med Tampa Bay beroliger ikke United-fansen. Da han overtok klubben føyk nemlig billettprisene i været.

Det i seg selv er nok for United-fansen som mobiliserer kraftig for å stanse amerikanerens planer.

Ingen Abramovitsj

Malcolm Glazer har intet forhold til hverken fotball eller Manchester United. Han har heller ingen pengesekk som Roman Abramovitsj, noe som kunne gjort klubben enda mektigere på overgangsmarkedet.

Han skal være god for omtrent 1 milliard dollar. Det er ikke engang nok til å betale for klubben. Glazer er avhengig av å låne penger ved et oppkjøp.

Hovedårsaken til interessen er naturligvis at United er en veldrevet klubb. Gjeldsfri, drives med stort overskudd og har 75 millioner supportere på verdensbasis.

I tillegg mener analytikere at Glazer ser store muligheter for merkevaren Manchester United i det pengesterke amerikanske markedet, skriver Manchester Evening News.

Fansen raser

Supporterne har gjennom sju år hatt en kampanje gående hvor målet er å sikre seg størst mulig aksjeandel i klubben.

Etter at Glazer-ryktene satte fart har også mer aktivistiske grupper kommet på banen med oppfordringer til aksjoner mot amerikaneren og selskaper han samarbeider med.

I forrige uke ble bilen til United-direktør Maurice Watkins tilgriset med maling etter at det ble kjent at han hadde solgt aksjer til Glazer.

I følge The Independent sirkulerer flere skriv på internett hvor det oppfordres til aksjoner. Blant annet ett som gir opplysninger om Glazers London-baserte PR-selskap, Brunswick. Her sies det at "ikke under noen omstendighet må noen fakse endeløse rekker av sort papir til dette nummeret, siden toner er svært dyrt."

Selskapet skal også hatt hyppige besøk av drosjer, rørleggere og matleveranser de seneste dagene.

Det er ventet at Glazer vil forsøke et PR-framstøt mot fansen i løpet av kort tid. Det er lite galt med mannens optimisme.

<B>HVEM BLIR EIER?: Det ventes et bud på Manchester United i løpet av uka.
MALCOLM GLAZER
TILGRISET: United-direktør Maurice Watkins fikk bilen sin tilgriset med maling etter å ha solgt aksjer til Glazer.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media