Hvem skal stoppe Vieri nå, Åge?

I går fikk Claus Lundekvam konstatert brudd i kinnbeinet. Dermed er alle Åge Hareides midtstoppere tvilsomme til Italia-kampen.

Det skal i utgangspunktet ta fire uker å lege skaden Lundekvam pådro seg mot Belgia, men han håper sjøl å kunne rekke kampen.

Uansett blir det ingen Southampton-stopper i storslag for Norge i Palermo.Vidar Riseth sa til Dagbladet etter landskampen at han trenger hvile. Det harde kampprogrammet har tatt på den 32 år gamle kroppen, og han kommer til å droppe treningen en liten ukes tid.Ronny Johnsen har ennå ikke funnet seg ny klubb, og takket i forrige uke nei til en korttidskontrakt med Lundekvams Southampton.Og Brede Hangeland har bare spilt én seriekamp siden 4. juli, to siden mai.

-  Ikke gunstig

Disse fire har vært Hareides klare førstevalg. Henning Berg fikk starte mot Wales i sin avskjedskamp, mens Tommy Berntsen fikk sjansen borte mot Singapore i januar. Han har ikke vært aktuell siden.

-  Det er klart at hvis både Vidar og Claus sliter, ja, så er ikke det helt gunstig, sier tidligere landslagssjef Egil «Drillo» Olsen til Dagbladet.

Han mener det er ekstra viktig å ha med folk som kan spille skikkelig soneforsvar, og som er trygge. Det manglet til tider mot Belgia, mener han.

Hadde luksusproblem

-  Men samtidig må jeg få si at der hvor skoen virkelig trykker, er på sidebackene. Det så man helt klart på onsdag.

Sjøl hadde han også midtstopperproblemer i sin tid som landslagssjef, men de var av det positive slaget.

-  Ofte var det rett og slett vanskelig å plukke ut de to som skulle starte. Kall det gjerne et luksusproblem, sier Drillo.

Kippe?

Han mener Branns Ragnvald Soma bør være en aktuell kandidat mot Italia. Det samme mener Vålerenga-trener Kjetil Rekdal og Rosenborg-trener Ola By Rise.

-  Han klarte seg bra i går, sier By Rise.

-  Soma spilte en god halvtime mot Belgia, og bør være aktuell. Dessuten har jo vi i Vålerenga et par solide midtstoppere, mens også Frode Kippe i Lillestrøm bør være aktuell om de faste spillerne ikke kan stille, sier Rekdal.

-  Dessuten er det ikke sikkert at rutine har så mye å si i en slik kamp. Det kan slå begge veier. Det finnes mange eksempler på spillere som har gjort stor suksess i debuten, fortsetter han.

PS: Italia har for øvrig kanskje et av verdens aller beste midtstopperpar: Alessandro Nesta og Fabio Cannavaro ...

PS 2: På topp for Italia spiller sannsynligvis Christian Vieri - en spiller Åge Hareide uttalte var akkurat den spisstypen han ønsket seg da han ble Rosenborg-trener for halvannet år siden.

DÅRLIGE NYHETER: Åge Hareide har få alternativer på stopperplass 15 dager før Italia-kampen.
FARLIG:</B> Christian Vieri må stanses.
UTE: Claus Lundekvam har brukket kinnbenet.
UTSLITT: Vidar Riseth sier han er utslitt.