Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Hvem skal tas i ørene denne gangen?»

Ber langrennsfolket slutte å sutre.

NORSK TOPP:Maiken Caspersen Falla vant foran Ingvild Flugstad Østberg. Bak depper de svenske og Stina Nilsson. Foto Sören Andersson / TT
NORSK TOPP:Maiken Caspersen Falla vant foran Ingvild Flugstad Østberg. Bak depper de svenske og Stina Nilsson. Foto Sören Andersson / TT Vis mer

(Dagbladet): Maiken Caspersen Falla vant den klassiske sprinten i Stockholms gater i går - men etterpå ble det drama.

Svenskene protesterte og mente Stina Nilsson ble hindret på oppløpet av Ingvild Flugstad Østberg. Protesten ble avvist av en jury.

Nå mener Expressen-kommentator Tomas Pettersson at nok er nok.

«La oss slippe sandkassekrig», skriver Pettersson i en kommentar i den svenske avisa.

PALLEN: Maiken Caspersen Fall,  Ingvild Flugstad Östberg og Stina Nilsson. Foto Sören Andersson / TT kod 1037
PALLEN: Maiken Caspersen Fall, Ingvild Flugstad Östberg og Stina Nilsson. Foto Sören Andersson / TT kod 1037 Vis mer

Bakgrunnen er rivaliseringen mellom de norske og svenske sprinterne, der Stina Nilsson ble disket under sprinten i Drammen i forrige uke og at i går var det svenskene som krevde at Flugstad Østberg ble disket.

«Sandkassekrig etter hver sprint og klaging på hvem som startet? Hvem som bråkte mest? Hvem skal tas i ørene denne gangen? Vær så snill, la oss slippe dette. La i stedet løperne gjøre opp i fortsettelsen», skriver Pettersson.

Svensk irritasjon Men det svenske landslaget var ikke fornøyd etter beslutningen fra juryen i går. De mener de er blitt forskjellsbehandlet.

- Det er absolutt ingen forskjell fra hvordan Stina (Nilsson) gikk i Drammen. Jeg mener det er utrolig viktig at man er konsekvent fra helg til helg. Hun (Østberg) sperrer bort Stina der, det er så soleklart som det kan få blitt for meg, sa den svenske landslagssjefen Rikard Grip til SVT.

Nilsson selv var også klar i sin tale:

- Jeg følte jeg tapte ganske mye der. Jeg vil ikke være bitter, men reglene skal være like for alle, sa Stina Nilsson til den svenske statskanalen.

- Vi er ikke fornøyd med avgjørelsen på noe som helst slags måte, men vi har i hvert fall fått vist vår misnøye, sa Sveriges damelandslagstrener, Mattias Persson.

Lo Ingvild Flugstad Østberg bare lo av det hele etter å ha sett videobildene fra sprinten og den aktuelle situasjonen.

- For det der? Herregud. Seriøst? sa Østberg kort.

Expressen-kommentator Tomas Pettersson mener alle bør ta lærdom av de to siste hendelsene.

«Juryen i Drammen og nå i Stockholm burde ikke gjort noe. Ingen burde straffes. Det som er synd er når alt starter med en feil», skriver Pettersson, som sikter til Stina Nilssons disk i Drammen.

Siste ord er neppe sagt.

I langrennssporet viste Maiken Caspersen Falla nok en gang hvem som er raskest.

- Jeg visste jeg var sterk på oppløpet og hadde ikke planer om å ligge først, men jeg havnet der. Da valgte jeg å gå i et tempo jeg visste jeg klarte å holde, sa Falla til NTB.

De siste 150 meterne sa hun takk og farvel og seilte fra toeren Ingvild Flugstad Østberg og treeren Stina Nilsson.