Hvem skal vi holde med i EM?

Gi oss dine beste argumenter.

(Dagbladet.no): «Nu åker Sverige ner till EM-slutspelet för Nordens ära.
Nu hoppas vi på hela Nordens stöd - för en enad «Fotbollsunion». Dela vår framgång, heja på oss!»

Slik lød invitasjonen fra den svenske avisa Expressen så snart Norge var ute av kampen om EM-billett til Østerrike og Sveits.

I skrivende stund har så mange som 70 prosent av nordmennene som har stemt, svart ja på spørsmålet om hvorvidt de vil støtte Sverige under EM.

Vandrende festivaldasser?

Men for andre er det ikke like opplagt å velge blågult når mesterskapet sparkes i gang på lørdag - særlig etter den sure kritikken som kom over grensa etter Melodi Grand Prix.

Glemt er heller ikke at den svenske skribenten Tomas Pettersson sammenliknet norske skifans med vandrende festivaldasser etter VM i Japan.

Samtidig er heller ikke halmstrået England med denne gangen. 

Forza Italia?

HENKE-FANS: Kanskje kan Henke Larsson i seg sjøl være et argument for å holde med Sverige? Disse jentene, fotografert under VM i Tyskland i 2006, er iallfall frelst. Foto: WOLFGANG RATTAY/REUTERS/SCANPIX
HENKE-FANS: Kanskje kan Henke Larsson i seg sjøl være et argument for å holde med Sverige? Disse jentene, fotografert under VM i Tyskland i 2006, er iallfall frelst. Foto: WOLFGANG RATTAY/REUTERS/SCANPIX Vis mer

Dronningens menn har vært redningsplanken for mang en nordmann når Norge - igjen og igjen - har glimret med sitt fravær i store fotballmesterskap.

Så hvem skal vi heie på i år? Italia, på grunn av den deilige pizzaen deres? Polen, fordi du kjenner en hyggelig håndverker som kommer derfra - eller fordi de har klubber med så kule navn som WKS Slask?

Fortell oss hvem du heier på - og hvorfor!

TYSK ER TOPP? Eller er de tyske glosene du knapt husker fra skolen, grunn god nok til å heie på Tysklands motstandere.