TRE SPRETT FOR DEMPSEY: Alexander Stølås (i bakgrunnen)  har slått et innlegg fra et sted det egentlig skal være umulig å score og tre sprett senere er dette resultatet. Ballen går i mål, Haugesund leder 3-1 og både Viking og keeper Iven Austbø er grundig er slått. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
TRE SPRETT FOR DEMPSEY: Alexander Stølås (i bakgrunnen)  har slått et innlegg fra et sted det egentlig skal være umulig å score og tre sprett senere er dette resultatet. Ballen går i mål, Haugesund leder 3-1 og både Viking og keeper Iven Austbø er grundig er slått. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpixVis mer

Hvem som er størst av FK Haugesund og Jostein Grindhaug? Jeg er usikker.

At Haugesund skulle herje med Viking var høyst usikkert. At Jostein Grindhaug ville vinne en maktkamp med Mark Dempsey var bankers.

Haugesund-Viking 4-1 (1-1)

LEDELSEN I FK HAUGESUND vil sikkert ta 4-1 seieren over Viking til inntekt for sin egen avgjørelse i maktkampen mellom eks-trener Mark Dempsey og sportsdirektør Jostein Grindhaug. Det må de gjerne gjøre, sånn er fotballens mekanismer. Men skal man peke ut en seierherre etter de siste dagenes kaos er det bare en vinner.

Og det er klubbens fotballag.

JEG VET AT mange spillere var i sjokk da Mark Dempsey gikk i sinne. Jeg vet at enkelte har snakket om å forlate klubben på grunn av det som har skjedd også. Men like fullt sto de opp for FK Haugesund, vant en merkelig og rufsete fotballkamp mot erkerivalen fra Stavanger og viste at det Mark Dempsey etterlater seg er hel ved.

Et bedre skussmål er det ikke mulig å gi en trener som gikk fordi han følte seg som nummer to på sitt eget ansvarsområde.

TIL TV2 SIER Haugesunds styreleder Leiv Helge Kaldheim at han beklager Mark Dempseys avskjed på det sterkeste. Han sier også at mannen som gikk i drittsinne er en av de beste trenerne i Norge. Men det kunne ikke fortsette fordi Dempsey ikke klarte å forholde seg til sportsdirektør Jostein Grindhaug og de vedtatte rapporteringslinjene.

Virkelig, rapporteringslinjer?

Når treneren opphøyes som en av de beste på markedet.

SELVFØLGELIG HANDLER DET om mer. Mye mer. Hvem som skal si hva til hvem er ikke kjernen i denne saken. Men snarere hvem som har sagt hva til hvem. Og ikke minst, med hvilke motiv det er sagt.

KONFLIKTEN I HAUGESUND kunne aldri løses med et kompromiss. Det var nødt til å bli Mark Dempsey eller Jostein Grindhaug. Selv Ole Brumm ville vært sjanseløs som megler. Og slike maktkamper i klubben han har satt på kartet og skapt seg en karriere av vinner Jostein Grindhaug alle dager.

Det sies at ingen går foran eller er større enn klubben.

I Haugesund sitter jeg med en følelse av at Jostein Grindhaug er unntaket fra regelen.

LIKEVEL VINNER LAGET 4-1 over Viking. Ja, de fikk hjelp av skrekkelig forsvarsspill og et par heldige scoringer, men likevel. Det er ryggrad i dette laget. Og jeg kan garantere at Mark Dempsey jublet over resultatet. Det var jo for dem, og fordi han ikke uforstyrret kunne fortsette det arbeidet som har gjort Haugesund til en medlajekandidat, han tok den kampen han tapte.

VIKING TOK LEDELSEN ved Michael Haukås på en dobbeltfeil i Haugesunds forsvar. Kan hende FKH-forsvaret fortsatt så på Haukås som en kamerat. Han har jo spilt med dem i tre år. Men hva Vikings Claes Kronberg så da han spilte ballen hjem til eget forsvar noen få minutter senere er det ikke mulig å bli klok på.

Det eneste som kan være sikkert er at han ikke så Torbjørn Agdestein (1-1).

ETTER PAUSE, SELV om Viking syntes å være komfortable, scoret Haugesund på det meste. Og fra de mest håpløse vinkler. 2-1 fra veldig skrått hold via tåa til Tor Arne Andreassen. 3-1 fra sidelinja og et ganske middels innlegg med tre sprett fra Alexander Stølås. Og til slutt 4-1 fra ukjente Abdi (27), som ikke er han Abdi vi kjenner, men en annen Oslo-gutt som har vært lenge borte i England, Portugal, Ungarn, Tyrkia og Bulgaria, og som fortalte oss det ved å bære en T-skjorte med trykket UKJENT under drakta.

Vel Abdi, der blåste du den.

Nå vet mange hvem du er.