SPILTE EN SESONG SAMMEN: Lionel Messi fikk plass i midten av angrepet den sesongen Zlatan Ibrahimovic var i Barcelona. Det første til at svensken ofte havnet på benken. Foto: AP / Antonio Calanni
SPILTE EN SESONG SAMMEN: Lionel Messi fikk plass i midten av angrepet den sesongen Zlatan Ibrahimovic var i Barcelona. Det første til at svensken ofte havnet på benken. Foto: AP / Antonio CalanniVis mer

Hvem som helst, bare ikke Messi

Zlatan fyrer løs før Gullball-kåringen.

(Dagbladet): Zlatan Ibrahimovic er ikke blant de tre nominerte til årets spiller-prisen i 2012 - også kjent som Gullballen.

I stedet må den svenske spissen se enten Lionel Messi (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Real Madrid) eller Andrés Iniesta (Barcelona) motta utmerkelsen under Fifa-gallaen i Zürich 7. januar.

PSG-spissen har foreløpig ikke uttrykt skuffelse over at hans navner mangler, men i går gjorde han det veldig klart hvilken spiller som ikke får hans stemme når han deltar som Sverige-kaptein.

Zlatan er nemlig kraftig mot at Messi, hans tidligere lagkamerat i Barcalona, skal vinne Gullballen og betraktes som verdens beste på nytt.

Rettferdighet - Hvor mange ganger har Messi vunnet den allerede? To eller tre. Hvis juryen vil ha mer rettferdighet må di gi den til en annen denne gangen, sier Zlatan til TV-programmet Telefoot på franske TV1.

Hvis Zlatan virkelig lurer: Messi har vunnet tre ganger, akkurat som Johan Cruyff, Michel Platini og Marco van Basten.

Vinner han årets spiller-prisen for 2012 blir han den første med fire Gullballer - det som tidligere var Ballon d'Or i regi av France Football.

Zlatan er ikke den eneste som fortviler over at Messi er enerådende når verdens trenere og kapteiner stemmer over de beste spillerne hvert år.

Gråt Real Madrids Ronaldo Ronaldo ha vært veldig fortvilet et par av gangene han ikke ble ropt opp på podiet under Fifa-gallaen. Så trist ble portugiseren at han ved en anledning begynte å gråte.
 
Og som portugisisk kaptein får han heller ikke stemt på den han synes er best.

- Hvis jeg kunne, ville jeg stemt på meg selv. Å være for ydmyk er ikke bra. Jeg er den jeg er og er glad for det, sier Ronaldo til France Football.

Ronaldo vant i 2008, forrige gang Messi ikke ble ropt opp i Zürich.