BITTER AVSKJED: Steve Williams taklet det dårlig da Tiger Woods bestemte seg for å skifte ham ut som caddie etter 13 år. I høst har han tiltrukket seg enda mer negativ oppmerksomhet i forbindelse med bruddet.Foto: SCANPIX/REUTERS/Hans Deryk
BITTER AVSKJED: Steve Williams taklet det dårlig da Tiger Woods bestemte seg for å skifte ham ut som caddie etter 13 år. I høst har han tiltrukket seg enda mer negativ oppmerksomhet i forbindelse med bruddet.Foto: SCANPIX/REUTERS/Hans DerykVis mer

- Hvem som helst fra Karl Johan kunne gjort det han gjorde under Tiger

Eks-proff Per Haugsrud spilte med Woods' utskjelte caddie.

(Dagbladet): Caddie Steve Williams har pent måttet be om unnskyldning etter at han kalte sin tidligere arbeidsgiver Tiger Woods et «svart rasshøl» under en prisutdeling forrige helg.

Williams plumpet uti med begge beina foran et rom fullt av golffolk under en galla i Kina, og kommentarene ble tatt svært dårlig mot av de som var tilstede.

Opptrinnet nådde selvfølgelig pressen i løpet av kort tid.

Tidligere golfproff og Viasat-kommentator Per Haugsrud er oppgitt over måten caddien har oppført seg på etter bruddet med den tidligere verdenseneren. Nordmannen har også førstehåndskjennskap til newzealenderen, etter å ha gått worldcuprunde med Steve Williams for mange år siden.

- Det skal sies at jeg var en av de siste som hadde Williams som caddie før han begynte å jobbe med Tiger, så det er nok mye som har skjedd i livet hans siden den gang. Men det kan virke som han er en av dem som plutselig føler seg litt større enn det de er, sier Haugsrud til Dagbladet.

- Du kunne omtrent hentet inn hvem som helst fra gata på Karl Johan, og de hadde klart å vinne Major-titler med Tiger Woods de siste 12 årene. Derfor er det helt uhørt av Williams å bli bitter for at han ikke fikk være med videre, han burde heller være evig takknemlig for den utrolige reisen han fikk være med på, sier eksproffen.

Håpløs
Steve Williams ble som kjent droppet av Tiger Woods etter tolv sesonger i sommer, etter tolv sesonger, og uttalte blant annet at han følte han «hadde kastet bort de to siste årene».

Da Williams' nye arbeidsgiver Adam Scott vant WGC Invitational i Akron i august, en turnering caddien forøvrig hadde opplevd å vinne sju ganger tidligere med Woods, jublet han hemningsløst.

STIKK: Da Williams' nye arbeidsgiver, australske Adam Scott, vant i Akron i august, jublet caddien hemningsløst i bakgrunnen. Senere uttalte han at det var den beste seieren han noensinne hadde vært med på.Foto: SCANPIX/REUTERS/Matt Sullivan
STIKK: Da Williams' nye arbeidsgiver, australske Adam Scott, vant i Akron i august, jublet caddien hemningsløst i bakgrunnen. Senere uttalte han at det var den beste seieren han noensinne hadde vært med på.Foto: SCANPIX/REUTERS/Matt Sullivan Vis mer

Det var da han skulle forklare oppførselen at de nedlatende kommentarene om Tiger falt.

- Han sa vel at det var den beste uka han hadde opplevd i sitt liv som caddie, og det er selvfølgelig bare tull når han har vunnet 13 Major-titler sammen med Tiger Woods. Det er patetisk, og han burde vite bedre enn å komme med disse elendige uttalelsene, sier Per Haugsrud til Dagbladet.

- Hvordan oppfattet du ham den gangen du gikk med ham?

- Han var håpløs som caddie for meg, men det handler mer om kjemi ute på banen og slike ting. Utenfor banen var han en veldig hyggelig og hjelpsom fyr, sier Haugsrud.

Dårlig rykte
Viasat-kommentatoren forteller imidlertid at Williams har opparbeidet seg et rykte som en breial og kjepphøy type gjennom tida som Tiger Woods' caddie.

- Han fikk jo blant annet en vane med å ta av seg caddie-vesten på siste green, for å vise fram sine egne sponsormerker på klærne under. Tigers caddie er jo alltid i tv-bildet. Det var upopulært blant de andre caddiene, det er mot sponsorreglene, men ingen ville gjøre noe med det når mannen var Tiger Woods' caddie, sier Haugsrud.

Han tror Woods' avgjørelse om å bytte ut Williams først og fremst handlet om å få en forandring for golfstjernens egen del, og mener Steve Williams heller burde konsentrere seg om å lovprise sin tidligere arbeidsgiver.

- Tiger sa jo aldri at det var Steve som var problemet, han takket ham i stedet for samarbeidet. Jeg tror heller ikke det lå noe virkelig rasistisk bak uttalelsene Williams kom med i Kina, men han burde vite bedre når han har vært vant til å være i fokus så lenge som det han har vært. Det er som jeg pleier å si om noen av fotballfolkene jeg kjenner: Det må ha blitt litt mange baller i hodet, sier Per Haugsrud og humrer.

PATETISK: Per Haugsrud jobbet kort med Steve Williams for en del år tilbake. Han ber newzealenderen sjekke kontofonen dersom han føler seg snytt av Tiger Woods.
Foto: Dagbladet.
PATETISK: Per Haugsrud jobbet kort med Steve Williams for en del år tilbake. Han ber newzealenderen sjekke kontofonen dersom han føler seg snytt av Tiger Woods. Foto: Dagbladet. Vis mer

- Når han sier at han har kastet bort to år - da er det bare å ringe kontofonen.

Det er forøvrig anslått at Steve Williams tjente rundt 70 millioner kroner i løpet av årene med Tiger Woods.

Gjensyn i Australia
Denne uka er det Australian Open i Sydney, og uka etter er det Presidents Cup i Melbourne.

Per Haugsrud ser fram til å se gjensynet mellom Williams og Woods på tv-sendingene fra Australia.

- Han må jo unnskylde seg, det har han selvfølgelig fått beskjed om. Han skal egentlig være glad for at Adam Scott vil ha ham med videre, det er jo ikke mange andre som vil ta i ham nå, sier han.

- Nå har han virkelig driti seg ut, og må lære av det. Han er langt nede i grusen nå, og gruer seg nok veldig til å gå ned på kne for Tiger og beklage dette, sier Haugsrud.