Doping i norsk langrenn:

Hvem tør frikjenne Therese nå?

Juridisk trøbbel for norske idrettsdommere etter tapet i Sundby-saken.

FORTVILET: De fleste nordmenn vil dømme Therese Johaug på mildest mulig vis, men norsk idrettsjuss er presset etter tapt prestisje i medisineringssaken med Martin Johnsrud Sundby. Foto: Thomas Rasmus skaug
FORTVILET: De fleste nordmenn vil dømme Therese Johaug på mildest mulig vis, men norsk idrettsjuss er presset etter tapt prestisje i medisineringssaken med Martin Johnsrud Sundby. Foto: Thomas Rasmus skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I NOEN dramatiske timer for troverdigheten til både norsk langrenn og norsk idrett, gikk det helt etter boka. Norges Skiforbund holdt en nøktern og tydelig pressekonferanse for Therese Johaug og landslagslege Fredrik S. Bendiksen, før Antidoping Norge fulgte opp med et nytt pressemøte der sjefen Anders Solheim og fagstaben hans gikk igjennom den videre juridiske prosedyren.

For et par måneder siden ble jo nettopp Skiforbundets litt for velregisserte pressekonferanse, raskt vendt mot dem. Forsøket på å fremstå troverdig, satte spørsmålstegn nettopp ved troverdigheten. Nå var tonen en ganske annen. Ingen andre enn landslagslegen selv insisterte på Thereses uskyld, og det var bra.

På samme upartiske vis informerte landets fremste dopingjegere om hva som nå venter en av Norges største idrettshelter. Selve pressemøtet var formelt sett uvanlig før påtalemyndigheten til Antidoping Norge har kommet i gang med saken, men det var prisverdig nesten blottet for beroligende forhåndsprosedering.

Uansett hvor synd vi synes på Therese Johaug i dag, er det best slik. Derfor fikk vi bare vite at det var funnet små doser av det forbudte stoffet clostebol.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer