Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hvem vinner Tippeligaen?

Rosenborg har slitt før også. Og vinner ofte på andres feil.

Bli med i debatten: Kan Rosenborg rote bort gullet?(Dagbladet.no): Rosenborg har tatt 12 seriemesterskap på rad i Norge. Det er overlegent nok i seg selv.

Men ser man sesongene isolert, har Rosenborg ofte slitt for pokalen. Og ofte vunnet fordi konkurrentene ikke har klart å leve med presset.

Molde-kollapsen

Men vi må helt tilbake til 1998 for å finne siste gangen Rosenborg ikke ledet Tippeligaen etter den 21. serierunden. Det året ledet Molde med ett poeng over trønderne.

Og Molde hadde til gode å tape en eneste kamp i serien.

Da Molde fikk sitt første serietap mot Vålerenga i den 22. serierunden, overtok Rosenborg ledelsen. Og holdt den helt ut. For på de fem siste kampene vant ikke Molde en eneste. Mens Rosenborg tok med seg elleve poeng, og vant serien med ni.

Smell i nest siste

Rosenborg har vært i hardt vær etter det også. Sesongen 2001 vant trønderne til slutt med ett poeng over Lillestrøm. Det året vant Rosenborg seriefinalen mot nettopp LSK med 2-1 på Åråsen, men romerikingene sløste bort gullet med uavgjort mot Odd i en utsatt kamp.

Da Rosenborg vant 6-2 på Brann Stadion i siste runde, hjalp det ingenting at Lillestrøm slo Tromsø 3-1. Gullet glapp med bare ett poengs margin.

Sliter annethvert år

I fjor var Rosenborg helt overlegne. Etter 21 runder ledet de med 14 poeng på Bodø/Glimt, og det ble også seiersmarginen til slutt.

Men året før var de i trøbbel. I Nils Arne Eggens avskjedsår ledet Lyn med ti poeng etter 14 runder. Og hadde maks flyt.

Der og da var det ikke mange som snakket om seriegull. Fasiten ble likevel seier med seks poengs margin til Molde da serien var slutt.

De sju siste sesongen har Rosenborg slitt annethvert år. Sånn sett er det rimelig at de får kamp til døra i år også.

Den største forskjellen denne sesongen er at det er flere lag som er med i tetstriden. Men vanligvis, forutsatt at alt er som normalt, vil Rosenborg ligge øverst på tabellen etter 26 serierunder også.

Vil de ikke?

BUSINESS SOM VANLIG? Rosenborg sliter i toppen av Tippeligatabellen. Det har de gjort før, uten å glippe gullet av den grunn.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling