Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hver eneste Beckham-pasning på direkten

Ny livetjeneste på Dagbladet.no.

(Dagbladet.no): I kveld sparkes fotball-VM i gang. Følg hvert eneste tupp på Dagbladet.nos nye livetjeneste, som presenteres i samarbeid med Norsk Tipping og Oddsen Live.

Ikke bare får du mål, gule kort, oversikt over taklinger, cornere og frispark. Skru på lyden på PC-en din og du mottar jubel og målfeiring rett inn på kontoret.

Innholdet i livetjenesten er levert av det britiske statistikkbyrået Opta, verdens største på fotball.

- Det sitter fem-seks mann på hver eneste kamp, og registrerer hver eneste berøring på ballen, sier Jump Media Group-direktør Grant Andersen.

Fra et mål scores går alt i ekspressfart ut til deg på nettet.

- Opta bruker stemmegjenkjennelse for at hendelsen skal bli registert fortest mulig. Fra det registereres til det er ute på Dagbladet.no går det bare 30 sekunder, sier Andersen.

Jump Media Group er Optas representant i Skandinavia, og Andersen er stolt av den detaljerte tjenesten som ikke bare leveres til Dagbladet.no. Også Sky Sports, The Times og flere store europeiske mediabedrifter er blant kundene.

- Både animasjoner og lyd understreker det som skjer i kampene. Det blir blir en rikere opplevelse enn en rein tekstversjon, pluss at du får dypere innhold på både lag og spiller.

GULLFOT: På Dagbladets nye livetjeneste kan du sjekke fakta på hver eneste spiller under kampene i VM.
GULLFOT: På Dagbladets nye livetjeneste kan du sjekke fakta på hver eneste spiller under kampene i VM. Vis mer

Blant annet kan du klikke deg inn på David Beckham under England-kampene og se hvor mange av kapteinens gullpasninger som havner hos lagkameratene.

- Dette er en ny generasjon livesending, sier Andersen.

Samme teknologi vil brukes på norske tippeligakamper og landskamper på Dagbladet.no, når serien starter etter feriepausen.

Du kan selvsagt klikke deg direkte inn til ulike tabeller og resultater fra live.dagbladet.no, der du også kan kommentere utviklingen i kampene sammen med andre lesere.

God VM-fornøyelse!

• Direkte fra kl. 18: Tyskland - Costa Rica. Kl. 21: Polen - Ecuador

FLASH: Lyd og bilde følger livedekningen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling