HET POTET: Ravel Morrison har lenge vært et av de største talentene på balløya. Nå ser det endelig ut som om han har lagt disiplinærproblemene bak seg, og er i ferd med å blomstre under Sam Allardyce i West Ham. Foto: AFP PHOTO/CARL COURT
HET POTET: Ravel Morrison har lenge vært et av de største talentene på balløya. Nå ser det endelig ut som om han har lagt disiplinærproblemene bak seg, og er i ferd med å blomstre under Sam Allardyce i West Ham. Foto: AFP PHOTO/CARL COURTVis mer

Hver gang denne mannen spiller, tjener Manchester United 240 000 kroner

West Ham er redd for å miste supertalentet.

(Dagbladet): Ravel Morrison ble i sin tid spådd en stor fremtid på Old Trafford, men på grunn av diverse disiplinærproblemer ble det ikke noe av. I alle fall ikke i første omgang.

Morrison gikk i stedet til West Ham, og under Sam Allardyce har 20-åringen blomstret.

Forrige helt satte han inn 3-0-målet og spikeren i Tottenham-kista på White Hart Lane, men hver opptreden kommer med en ikke ubetydelig prislapp.

240 000 per kamp Hver gang Morrison trekker på seg drakta til West Ham, må «The Hammers» nemlig punge ut hele 240 000 kroner til Manchester United som en del av overgangsavtalen som ble inngått mellom de to for halvannet år siden.

I utgangspunktet var prislappen nesten 30 millioner kroner, men Sam Allardyce, takket være hans vennskap med Sir Alex Ferguson, fikk unggutten til redusert pris.

Ankepunktet er at de nå betaler per førstelagsopptreden, og så langt denne sesongen har Morrison spilt åtte kamper. Det betyr en utgift på 1,9 millioner kroner i tillegg til de 6,3 millionene de betalte for overgangen.

Utrygg på United 20-åringen har bare 18 måneder igjen av avtalen sin, og West Ham har planer om å tilby ham en ny og forbedret avtale i januar dersom han skulle fortsette det gode spillet.

FRYKTER DETTE: Dette er det Sam Allardyce ikke vil se - Ravel Morrison tilbake i Manchester United-drakt. Her fra en ligacupkamp mellom United og Crystal Palace i november 2011, like før han gikk til West Ham. Foto: REUTERS/Phil Noble
FRYKTER DETTE: Dette er det Sam Allardyce ikke vil se - Ravel Morrison tilbake i Manchester United-drakt. Her fra en ligacupkamp mellom United og Crystal Palace i november 2011, like før han gikk til West Ham. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer

Det skal ikke være snakk om noen tilbakekjøpsklausul for Manchester United i kontrakten, men Allardyce er likevel ikke trygg på at stortalentet ikke forsvinner tilbake til Manchester.

- Jeg vet ikke om det er noen tilbakekjøpsklausul i kontrakten hans, og hva et eventuelt beløp er, men min virkelige bekymring er at Manchester United kommer tilbake for å kjøpe ham, sier Allardyce ifølge Daily Mail.

- Bare se hva som skjedde med Chris Smalling. Han spilte en håndfull kamper for Fulham, og United hoppet inn med nesten 100 millioner kroner. Så var det Phil Jones i Blackburn. Det er dette du må hanskes med.

UTLÅN: Morrison tilbragte sin første tid i West Ham på utlån til Birmingham. Her fra en kamp mot Leeds i januar. Foto: AP Photo/PA, Nick Potts
UTLÅN: Morrison tilbragte sin første tid i West Ham på utlån til Birmingham. Her fra en kamp mot Leeds i januar. Foto: AP Photo/PA, Nick Potts Vis mer