<strong>VISTE STYRKE:</strong> Chelsea åpnet svakt, men var overlegne i 2. omgangen mot Hull og vant til slutt 2-0. Foto: NTB Scanpix
VISTE STYRKE: Chelsea åpnet svakt, men var overlegne i 2. omgangen mot Hull og vant til slutt 2-0. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Chelsea slo Hull 2-0 etter to drømmetreff:

Hver gang en Chelsea-stjerne banket ballen i krysset, måtte en nordmann forlate banen

Det så lenge lyst ut for Markus Henriksen, Adama Diomande og Hull, men i 2. omgang skrudde Chelsea opp intensiteten to hakk. Da ble det plutselig klasseforskjell på lagene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hull - Chelsea 0-2 (0-0)

(Dagbladet): Mens Bournemouths Joshua King brukte under ett minutt på banen på å score i 2-2-kampen mot Watford, startet Hull med to nordmenn hjemme mot Chelsea.

Adama Diomande har vært et fast innslag i Hulls startoppstilling denne sesongen og fikk i dag selskap av nykommer Markus Henriksen fra start mot Antonio Contes Chelsea.

Det så lovende ut de første 45 minuttene da trønderen gjorde en god figur, spilte sikkert og bet godt fra seg i duellene, men så var det stopp. Så viste Chelsea hvor mange hakk de er bedre enn Hull.

I løpet av seks minutter plasserte både Willian og Diego Costa ballen opp i krysset på vakkert vis. I løpet av seks minutter avgjorde Chelsea kampen og sikret tre poeng. Rett etter drømmescoringene ble nordmennene byttet ut i tur og orden.

Diomande ble erstattet av Shaun Maloney like etter Willians scoring i det 61. minutt, mens Henriksen ble byttet ut til fordel for Abel Hernandez etter Costas 2-0-mål. Grepene var fånyttes. Chelsea hadde full kontroll og tok tre viktige poeng.

<strong>FØRSTE KAMP FRA START:</strong> Markus Henriksen klarte seg brukbart mot N'Golo Kante &nbsp;og Chelsea, men det holdt ikke til poeng. Foto: Action Images via Reuters / Carl Recine&nbsp;
FØRSTE KAMP FRA START: Markus Henriksen klarte seg brukbart mot N'Golo Kante  og Chelsea, men det holdt ikke til poeng. Foto: Action Images via Reuters / Carl Recine  Vis mer

Henriksen fikk skryt

Chelsea imponerte imidlertid ingen innledningsvis. Dødballspesialist Robert Snodgrass viste frem sin meget gode fot da han banket et frispark mot krysset etter tre minutter, men Thibaut Courtois hang med på notene. Også Ryan Mason hadde en god mulighet for vertene i en sjansefattig omgang, men det ble bare nesten.

Markus Henriksen gjorde en god figur i sin debut fra start i Premier League. Like før pause fremprovoserte trønderen et gult kort til Nemanja Matic da han med en god førstetouch dro seg forbi Matic, som svarte med å stoppe nordmannen på vei mot en farlig kontring. Serberens gule kort var det ingen tvil om.

- Henriksen har kommet godt fra det. Han har klart seg godt. Chelsea er langt ifra i fyr og flamme. Markus har fått kjørt seg i duellene, men han har spilt godt, enkelt og trygt, sa Brede Hangeland i TV 2s Premier League-studio i pausen.

Blant annet fikk Henriksen ansvaret med å stoppe Diego Costa på dødballer og klarte det godt med en oppofrende stil.

- Det er deilig å se, kommenterte Hangeland da Henriksen stupte forbi Costa og fikk avverget en farlig sjanse.

Willian og Costa i krysset

I 2. omgang endret imidlertid kampbildet seg. Da var Chelsea i en egen klasse.

Etter 58 minutter skapte blåtrøyene en gigantisk dobbeltsjanse. Diego Costa rundet keeper, men avslutningen fra skrått hold havnet i stolpen. Returen havnet hos N'Golo Kanté, men franskmannen er ingen god avslutter og skjøt langt over det åpne målet.

Tre minutter senere lå ballen i mål bak David Marshall. Costa la ballen igjen til Willian, som driblet seg inn i banen og plasserte ballen helt opp i vinkelen på utsøkt vis. Det var et stykke fotballkunst fra brasilianeren.

Like etter ble Diomande byttet ut. Det hjalp ikke for vertene. Etter 67 minutter scoret Chelsea igjen. Denne gang var det Costa som curlet ballen opp i krysset med en deilig blanding av kraft og presisjon.

Det hjalp ikke å bytte ut Hulls to nordmenn. Chelsea kontrollerte inn tre poeng.

- Chelsea ble et par nummer for store for et meget svakt Hull, konkluderte Hangeland etter kampen.

Myhre om King: - Strålende

Chelsea ligger på en foreløpig 6. plass i Premier League med 13 poeng på sju kamper før resten av runden kompletteres i morgen. Hull innehar 15. plassen etter å ha rast på tabellen etter sjokkstarten på sesongen.

Kings raske scoring mot Watford er godt nytt for Per-Mathias Høgmo før de kommende VM-kvalifiseringskampene.

- Det er strålende. Det er viktig at King viser god form og får seg en god opplevelse før landskampene, sier Petter Myhre i TV 2s Premier League-studio.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer