- Hver gang England ryker ut av VM, øker volden mot kvinner

Subtil kampanjevideo spres på nettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): VM forbindes vanligvis med fotballfest og fargerikt felleskap, men den britiske organisasjonen Tender ønsker  å bruke mesterskapet til å rette søkelyset mot kvinnevold i England.

Tender er en organisasjon i England som jobber for likeverd og respekt i parforhold.

En fersk kampanjevideo har fått stor oppmerksomhet på Twitter.

Se videoen øverst i saken.

Videoen er en subtil framstilling av en kvinne som angivelig ser England tape hjemme i sofaen. Umiddelbart får hun en forskrekket mine over ansiktet. Skrekken som brer seg over henne, skal forestille frykten for at en voldelig mann kommer hjem.

Dystre tall Budskapet i videoen er følgende: «Hver gang England ryker ut av VM, øker volden mot kvinner i landet med 38 %».

Organisasjonen lener seg på en studie utført av tre forskere ved Universitetet i Lancaster. I studiet konkluderes det med at vold i hjemmet, mot ektefeller, kjærester og partnere, øker dramtaisk etter Englands  ferdigspilte fotballkamper i mesterskap.

...Uansett om laget vinner eller taper.

Politiet øker bemanningen Forskerne har studert voldsstatistikken ved de siste tre verdensmesterskapene i 2002, 2006 og 2010. I rapporten heter det at volden økte med 38 % hver gang England tapte, og med 26 % hver gang England vant.

Politiet i Essex har økt antall patruljer og kriseteam  i regionen under mesterskapet. Det skriver The Guardian.

Sjefen for politiet i regionen, Stephen Kavanagh, forteller til The Guardian hva han tror kan være avgjørende årsaker bak den mørke statitsikken:

- Det er flere konkrete faktorer som spiller inn under et fotballmesterskap. Mange drikker alkohol, og mange øker stressnivået under kampene som spilles.

En av forskerne bak rapporten, og eks-politimann, Dr. Stuart Kirby, kommer med en oppsummering:

- Dersom du er en person som utøver vold, er det nok større sjanse for at det skjer i løpet av de neste fire ukene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer