- Hver gang England ryker ut av VM, øker volden mot kvinner

Subtil kampanjevideo spres på nettet.

(Dagbladet): VM forbindes vanligvis med fotballfest og fargerikt felleskap, men den britiske organisasjonen Tender ønsker  å bruke mesterskapet til å rette søkelyset mot kvinnevold i England.

Tender er en organisasjon i England som jobber for likeverd og respekt i parforhold.

En fersk kampanjevideo har fått stor oppmerksomhet på Twitter.

Se videoen øverst i saken.

Videoen er en subtil framstilling av en kvinne som angivelig ser England tape hjemme i sofaen. Umiddelbart får hun en forskrekket mine over ansiktet. Skrekken som brer seg over henne, skal forestille frykten for at en voldelig mann kommer hjem.

Dystre tall Budskapet i videoen er følgende: «Hver gang England ryker ut av VM, øker volden mot kvinner i landet med 38 %».

Organisasjonen lener seg på en studie utført av tre forskere ved Universitetet i Lancaster. I studiet konkluderes det med at vold i hjemmet, mot ektefeller, kjærester og partnere, øker dramtaisk etter Englands  ferdigspilte fotballkamper i mesterskap.

...Uansett om laget vinner eller taper.

Politiet øker bemanningen Forskerne har studert voldsstatistikken ved de siste tre verdensmesterskapene i 2002, 2006 og 2010. I rapporten heter det at volden økte med 38 % hver gang England tapte, og med 26 % hver gang England vant.

Politiet i Essex har økt antall patruljer og kriseteam  i regionen under mesterskapet. Det skriver The Guardian.

Sjefen for politiet i regionen, Stephen Kavanagh, forteller til The Guardian hva han tror kan være avgjørende årsaker bak den mørke statitsikken:

- Det er flere konkrete faktorer som spiller inn under et fotballmesterskap. Mange drikker alkohol, og mange øker stressnivået under kampene som spilles.

En av forskerne bak rapporten, og eks-politimann, Dr. Stuart Kirby, kommer med en oppsummering:

- Dersom du er en person som utøver vold, er det nok større sjanse for at det skjer i løpet av de neste fire ukene.