<strong>KAMPKLAR:</strong> Alexander Sørloth og Norge har forberedt kampen mot Aserbajdsjan hele uka. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KAMPKLAR: Alexander Sørloth og Norge har forberedt kampen mot Aserbajdsjan hele uka. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Norge - Aserbajdsjan, klokka 20.45

- Hver gang jeg går på banen, føler jeg at jeg vil score

Alexander Sørloth (21) oser av selvtillit etter overgangen fra Groningen til Midtjylland. Nå kan det fysiske monsteret bli Norges redningsmann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BISLETT (Dagbladet): Ingen redningsmann i den forstand at spissen kan skyte Norge til fotball-VM i Russland. Det toget er gått for lengst – og sporet av under Per-Mathias Høgmo.

Men sammen med Joshua King kan han skape håp og tro for framtida. Kanskje allerede mot Aserbajdsjan i kveld.

For 23 år siden spilte pappa Gøran Sørloth (55) sin siste landskamp. Nå er Norge klar for en ny Sørloth. Og ambisjonene er i orden:

- Hver gang jeg går på banen, føler jeg at jeg vil score. Det er en god følelse, sier 21-åringen, som er 194 centimeter høy.

Overskrifter

Alexander Sørloth har spilt sju A-landskamper. Den siste i 0-3-tapet for Portugal 29. mai i fjor. Men etter en periode med lite spilletid i nederlandske Groningen forsvant han.

<strong>STOR OG STERK:</strong> Alexander Sørloth representerer kraft for Norge på topp hvis han starter. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
STOR OG STERK: Alexander Sørloth representerer kraft for Norge på topp hvis han starter. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Nå har 21-åringen våknet på nytt, denne gang i Midtjylland, som han kom til i juni. Og på kort tid skaper han overskrifter i Danmark:

- Norsk dynamitt, skrev Ekstra Bladet etter Sørloths to scoringer mot OB 20. august. Midtjylland vant 2–0 og ligger på fjerdeplass i serien. På 13 kamper har han scoret sju mål.

Avkastning

- Jeg føler jeg er i god form. Selvtilliten er høy. Overgangen fra Groningen ga avkastning med en gang, påpeker han.

Muligens var det litt sårt for pappa Gøran da junior ble lånt ut fra Rosenborg til Bodø/Glimt i 2015. Innerst inne var drømmen at en ny Sørloth skulle herje på Lerkendal. Akkurat som ham selv, han var en frontskikkelse på slutten av 80-tallet, begynnelsen av 90-tallet.

Høsten 2015 dro junior ut og ble herdet. Han ble kjøpt av en trener som hadde tro på ham, Erwin van de Looi. Men i fjor sommer forsvant han ut døra på Noordlease Stadion i Groningen. Inn kom Ernest Faber.

- Jeg fikk inntrykk av at han (Faber) ikke ville satse like mye på meg. Vi hadde en prat om situasjonen. I sommer konkluderte vi med at det var best at jeg dro. Og det er jeg glad for i dag.

<strong>LEGENDE:</strong> Gøran Sørloth. Foto: Morten Rakke
LEGENDE: Gøran Sørloth. Foto: Morten Rakke Vis mer

- Hvordan er det å ta en slik alvorsprat med treneren?

- Tross min unge alder har jeg hatt sånne samtaler før. Det går helt fint. Jeg følte at framtida var usikker i Groningen. Da jeg snakket med sportsdirektøren og treneren i Midtjylland, fikk jeg et veldig godt inntrykk. De ville satse på meg.

<strong>PÅ FRONTEN:</strong> Gøran Sørloth var førstesidestoff i Dagbladet under USA-VM i 1994.
PÅ FRONTEN: Gøran Sørloth var førstesidestoff i Dagbladet under USA-VM i 1994. Vis mer

Midtjylland er en betydelig klubb i Danmark. Laget spiller hjemmekampene på MCH Arena i Herning. Så seint som i sesongen 2015/2016 kom Manchester United på besøk i Europa League og vant 6–3 over to kamper.

Denne sesongen røyk Midtjylland ut i kvalifiseringen til Europa League for Apollon Limassol.

- Surt, mener Sørloth. Hans internasjonale erfaring framover blir derfor med landslaget. Først venter Aserbajdsjan i VM-kvalifiseringen, deretter Tyskland i Stuttgart mandag.

Skryter

- Jeg ser på kampen mot Aserbajdsjan som en mulighet til å ta tre poeng. Vi har en god tropp med mange spennende spillere. Flesteparten har vært med over tid. De begynner å kjenne hverandre godt.

Ingen er imidlertid like erfaren som lagkameraten hans i Midtjylland, Rafael van der Vaart (34). Han har 109 kamper for Nederland og en fortid i blant annet Real Madrid og Tottenham. Nå har han slitt med spilletid og er muligens på vei bort. Men Sørloth er imponert:

- Han har vært veldig god på trening. Han ser ting ingen andre gjør, sier han.

GRUPPE C
Tyskland660027-118
Nord-Irland641111-213
Tsjekkia62319-59
Aserbajdsjan62133-97
Norge61146-104
San Marino60061-300

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer