MATCHVINNER: Rosenborgs Jonathan Levi scoret kampens eneste mål mot Haugesund. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
MATCHVINNER: Rosenborgs Jonathan Levi scoret kampens eneste mål mot Haugesund. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpixVis mer

Jonathan Levis avslører sitt skjulte budskap i hånda

Hver gang RBK-helten mister fokus, henter han styrke fra sin egen hånd

Først ble han matchvinner i toppkampen hjemme mot Haugesund. Så viste Rosenborgs Jonathan Levi fram hånda til Dagbladet med det skjulte budskapet han tenkte på gjennom hele kampen.

LERKENDAL (Dagbladet): Nicklas Bendtner, Alexander Søderlund, Matthias Viljalmsson, Pål André Helland, Samuel Adegbenro, Yann-Erik de Lanlay, Erik Botheim, Issam Jebali og Jonathan Levi er Rosenborgs ni angrepsspillere som kjemper om de tre plassene som er ledige i trøndernes innarbeidede 4-3-3-system.

Med andre ord er konkurransen knalltøff og bredde enorm. Samtidig er det - og har vært - såpass mange skader på denne gjengen at førstevalgene har gitt litt seg selv i den siste suksessperioden til Rosenborg.

Der Jebali har stått fram og herjet i et par kamper, var det Levi som tok ansvar og ble matchvinner hjemme mot Haugesund i går.

Forklarer budskapet

BEVIS: Jonathan Levi hadde mye å bevise mot Haugesund i går, ifølge ham selv, og skrev derfor ordet bevis i sin egen hånd for å få en gjentakende påminnelse om det gjennom hele gårsdagen. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet
BEVIS: Jonathan Levi hadde mye å bevise mot Haugesund i går, ifølge ham selv, og skrev derfor ordet bevis i sin egen hånd for å få en gjentakende påminnelse om det gjennom hele gårsdagen. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet Vis mer

Det var ikke tilfeldig, mener svensken. Levi gikk inn i toppkampen med et styrket fokus og en skjult tekst skrevet inn i håndflata:

«Bevisa», var budskapet i hånda til Rosenborgs kantspiller. Overfor Dagbladet forklarer Levi hvorfor han skrev disse seks bokstavene i sin egen hånd.

- Sist gang ble vi reddet av Jebali her. Denne gang følte jeg at jeg måtte bevise mer, bevise at jeg også kan spille fotball. Derfor har jeg skrevet «bevisa» i hånda mi, forteller Levi og viser Dagbladets journalist teksten i håndflata.

- Å ha det skrevet et sted på kroppen, gjør noe med fokuset mitt. Da tenker jeg fem ganger mer på at jeg må bevise noe. Det virker som at det fungerte. Jeg tror det hjelper med bevisstheten og fokuset. Nå fikk jeg bevise at jeg kan gjøre ting riktig på banen, sier den svenske 22-åringen.

- Har du gjort noe sånt før?

- Jeg har ikke gjort det tidligere i Rosenborg-karrieren min, men jeg har gjort det i andre klubber, forteller Jonathan Levi til Dagbladet.

- Nå må jeg fortsette å bevise at jeg er god nok og at jeg fortjener plassen i laget. Vi har kjempegode spillere i bakhånd i Adegbenro og Helland. Vi trenger en stor og bred stall i tiden som kommer, men jeg ønsker å være førstevalget.

BEVISET: Her er beviset på Jonathan Levis melding til seg selv. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet
BEVISET: Her er beviset på Jonathan Levis melding til seg selv. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet Vis mer

Uvanlig

Ifølge lagkompis og klubbkaptein Mike Jensen er ikke det spesielt vanlig å skrive beskjeder til seg selv i hånda som Levi gjorde i går.

- Nei, jeg vet ikke om noen andre som gjør det. Jeg gjør det i hvert fall ikke. Men om det hjelper for Jonathan, så kjør på. Han gjorde en veldig god kamp, sier Jensen til Dagbladet.

Rosenborg har litt av en bredde i stallen - ikke minst offensivt, men Adegbenro, Helland, De Lanlay og Vilhjalmsson har alle slitt stort med diverse skader gjennom hele sesongen.

Likevel har Rosenborg vunnet og vunnet. Skadene har gjort belastningen ekstra tøff på de friske RBK-spillerne, som stort sett må spille 90 minutter både i Europa League torsdag og Eliteserien søndag.

Jensens påminnelse til det norske folk

Mike Jensen tror mange glemmer akkurat dette aspektet og drar en parallell til Sarpsborg 08.

- Det er noe mange ikke tenker over: Mange av oss i Rosenborg spiller hver eneste kamp. Vi roterer egentlig ikke så mye, mens vi så Sarpsborg 08 sist bytte ti mann. Jeg forstår godt Geir Bakke. Han er en dyktig og klok trener og gjorde et smart valg, hvis man først har spillere nok til å bytte så mye, sier Jensen til Dagbladet.

- Folk flest tenker ikke over at vi stort sett spiller med de samme hver gang her i Rosenborg. Det er vanskelig og det er tøft. Vi må gi oss selv et klapp på skuldra for det.

- Hvorfor klarer du og resten av RBK-spillerne å prestere godt både i Europa League og Eliteserien samtidig, der Sarpsborg 08 og Molde sliter langt mer med det?

- Det er ikke alle som ville klart det, men vi har klart det fantastisk. Det handler om forberedelser, profesjonalitet og mentalitet. Sånne ting er viktig, sier dansken.

Rosenborg leder Eliteserien to poeng foran Brann. Haugesund ble hektet av i gullkampen med tapet på Lerkendal i går, mens Molde og Sarpsborg 08 ble ytterligere distansert.

- Det ser bra ut, men vi er ikke i mål. Vi må fortsette å krige og kjøre på, sier Jonathan Levi.