<strong>EM-AKTUELL:</strong> Camilla Herremvil være med i EM-troppen som presenteres tirsdag. Det er under et halvt år etter at hun ble mor til Theo. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
EM-AKTUELL: Camilla Herremvil være med i EM-troppen som presenteres tirsdag. Det er under et halvt år etter at hun ble mor til Theo. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix Vis mer

Camilla Herrem og håndball-EM:

- Hver gang telefonen ringer, får jeg makspuls

Tirsdag blir EM-troppen til håndballjentene presentert. For mange, blant annet Camilla Herrem, er spenningen stor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Du sover ikke godt om natta.

Camilla Herrem (32) har 223 landskamper på venstrekanten til håndballandslaget. Bare ti spillere har flere. Men den nybakte mammaen fra Sola er sugen på langt flere.

Tirsdag tar landslagssjef Thorir Hergeirsson ut troppen på 16 spillere som får billett til EM i desember. Herrem er spent.

I juli ble Herrem mor til lille Theo. Fem uker seinere var hun tilbake i kamp for Sola. Da var det ingen selvfølge at venstrekanten skulle være i EM-diskusjonen.

Etter en positiv høst - med 28 mål på seks seriekamper - føler Herrem at hun er tilbake i god, gammel form.

- Jeg må snakke for meg selv, for jeg ser meg ikke utenfra. Jeg føler jeg er tilbake på sporet. Farten er tilbake. Hadde du spurt meg for halvannen måned siden, ville jeg vært mer tvilende. Nå er jeg meg selv igjen, sier Herrem til Dagbladet.

Hun debuterte på landslaget tilbake i 2006 og har vært en del av gullgenerasjonen som har sanket medaljer i mesterskap i både EM, VM og OL.

Nå er hun i en ny situasjon etter et halvår med opptrening. De årlige mesterskapene i desember betyr mye for 32-åringen.

Stor spenning

I 10 år på rad - fra EM-debuten i 2008 - har Herrem tilbrakt desember måned i enten EM eller VM for Norge. Hun har spilt 12 strake mesterskap hvis vi tar med sommer-OL i 2012 og 2016.

- Jeg vet hvor mye dette betyr for meg. Å være med jentene og hele atmosfæren i et mesterskap er helt spesielt. Det er en fantastisk følelse og det er noe vi jobber for hele året, sier Herrem.

- EM har vært et mål i hele år?

- Ja. Da jeg kom tilbake etter fødselen var EM det store målet. Nå føler jeg at formen er inne, selv om jeg vet landslaget har gode spillere i alle posisjoner. Jeg har snakket en del med Thorir om hva jeg skal jobbe med, sier Herrem.

- Føler du deg mer som en utfordrer nå enn før?

- Foran hvert uttak er jeg klar på at det kan bikke begge veier. Du kan aldri være helt sikker. Men i år er jeg kanskje i en litt annerledes situasjon ettersom de andre har hatt en bedre treningssommer enn meg, sier Herrem.

GOD I EM: Camilla Herrem scoret sju mot Kasakhstan i EM for to år siden. VIDEO: bJØRN LANGSEMVis mer Vis mer

- Er du nervøs før uttaket?

- Du blir litt gal i hodet av å tenke på det. Spesielt rett før du får beskjeden. Hver gang telefonen ringer, får jeg makspuls. Det er egentlig bra. Det viser hvor mye dette betyr for meg. Du sover ikke godt om natta før et slikt uttak, sier Herrem og ler litt.

Hun fortsetter:

- Jeg er alltid forberedt på begge utfall, men jeg blir lei meg om EM ryker. Det er det ingen tvil om. Dette har vært et mål i veldig lang tid og noe jeg har jobbet knallhardt, sier Sola-spilleren.

Herrem konkurrerer med Thea Mørk (27) og Sanna Solberg (28) om plassene på venstrekanten. Trolig får bare to av tre være med til EM.

Råd fra Løke

Camilla Herrem er åpen om at hun har brukt landslagsvenninne og tobarnsmor Heidi Løke (35) som en slags mentor i høst.

Fakta:

Camilla Herrem

Født: 8. oktober 1986 (32 år)

Klubb: Sola.

Posisjon: Venstrekant.

Sivilstatus: Gift med Steffen Stegavik. Har sønnen Theo.

Aktuell: Kjemper om plass til håndball-EM. Uttak tirsdag.

- Jeg har snakka veldig mye med Heidi i perioden etter at jeg ble mamma. Hun har hjulpet meg med alt mulig. Jeg har ringt henne når det kommer til trening og ting rundt Theo generelt. Hun har vært gjennom mye av det samme som meg, sier Herrem.

- Hvordan var det å komme tilbake på banen i sommer?

- Jeg må si det var en krevende prosess. Jeg føler jeg har fått god hjelp av Olympiatoppen med det fysiske. Vi har gjort tester og jeg er blitt fulgt opp på en skikkelig måte. Hele kroppen har vært gjennom store forandringer og for meg var det viktig å være forsiktig med belastningen, sier håndballspilleren.

Men Herrem har knapt tatt treningspauser, både under og etter svangerskapet har hun vært så aktiv som mulig. Hun måtte faktisk bremses i opptreningen.

SKRYTER: Camilla Herrem forteller at hele Romania elsker Adriana Nechita. Denne videoen er fra 2014. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer

Ble bremset på trening

Landslagsspilleren er gift med Steffen Stegavik (34) som spiller på eliteserielaget Nærbø. I fjor deltok Herrem på flere treninger med herrespillerne. Det ønsket hun også å gjøre i sommer - rett etter fødselen.

- Jeg trente bra under hele svangerskapet og gikk en tur på halvannen time dagen etter fødselen. Jeg prøvde å være forsiktig - men hoppet vel egentlig rett ut i det … Jeg er ikke alltid så flink til å bruke hodet i slike situasjoner. Jeg spurte tidlig om å trene med Nærbø, men jeg fikk beskjed om å vente. Det var helt sikkert lurt, sier hun.

Noen uker etter fødselen var hun tilbake i rolig trening. Fem uker etter fødselen spilte hun sin første kamp.

- Dette er et annerledes liv enn jeg var vant til. Nå er det en som bestemmer alt av tidspunkter i døgnet. Heldigvis har det vært fantastisk hele veien, men det er annerledes å ha ansvaret for et annet menneske. Vi har hatt hunden vår (Lykke) i fem år, nå er vi plutselig enda flere. Men jeg koser meg veldig, sier Herrem om livet som mor.

EM-navnene

Denne uka tok landslaget ut bruttotroppen på 28 spillere, som i neste uke skal kuttes til 16.

Den endelige EM-troppen offentliggjøres tirsdag 6. november. Rett før EM spiller Norge tre kamper på hjemmebane mot Ungarn, Danmark og Frankrike i Møbelringen Cup i Telenor Arena.

Europamesterskapet går i Frankrike. Norge åpner 1. desember.

Dette er Norges bruttotropp:

Målvakter: Katrine Lunde, Silje Solberg, Emily Stang Sando og Kari Aalvik Grimsbø.

Utespillere: Veronica Kristiansen, Stine Bredal Oftedal, Amanda Kurtovic, Emilie Hegh Arntzen, Silje Waade, Linn Jørum Sulland, Henny Reistad, Jeanett Kristiansen, Tonje Enkerud, Moa Høgdahl, Emilie Christensen, Helene Fauske, Ingvild Bakkerud, Marta Tomac, Kari Brattset, Heidi Løke, Vilde Ingstad, Vilde Johansen, Sanna Solberg, Camilla Herrem, Thea Mørk, Marit Røsberg Jacobsen, Malin Aune og Maja Jakobsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer