LITE INVOLVERT: Michael Owen har bare vært på banen i 53 minutter siden han signerte for Stoke i starten av september. Her i et sjeldent innhopp mot Chelsea. Foto:    REUTERS/Eddie Keogh
LITE INVOLVERT: Michael Owen har bare vært på banen i 53 minutter siden han signerte for Stoke i starten av september. Her i et sjeldent innhopp mot Chelsea. Foto: REUTERS/Eddie KeoghVis mer

- Hver gang vi tror han er klar, bryter han sammen

Owen har tjent 64 000 kroner per spilte minutt.

(Dagbladet): Michael Owen forsøkte å avdramatisere skadehistorikken sin før han ble hentet av Manchester United i 2009, blant annet ved å sende ut en brosjyre der han ble framstilt som «frisk, oppriktig og pen».

Men oppholdet hans i United ble likt fullt preget av skader og lange opphold på tribunen - og i høstens overgangsvindu fant sir Alex Ferguson ut at tiden var moden for å skille lag.

Stoke valgte å ta sjansen
på den skadeplagede spissen og ga ham en ettårskontrakt i september.

Bryter sammen
Avtalen er av typen «pay as you play», men Owen skal fortsatt ha ei grunnlønn på 25 000 pund (ca. 227 000 kroner) i uka. Det gjør ham til en av Premier Leagues best betalte spillere - om man regner i hvert spilte minutt.

Siden september har Owen bare spilt 53 minutter for Stoke, fordelt over fire innhopp. I The Suns regnestykke har Owen tjent 7000 pund per minutt han har vært på banen.

Det har gitt null scoringer.

Owen fyller 33 år i dag, og får trolig god tid til å feire jul sammen med familien. Manager Tony Pulis regner nemlig ikke med å kunne bruke den gamle måljegeren i det hektiske juleprogrammet.

- Michael trenger mer tid. Et par uker der han trener for fullt, og så en hel kamp eller to. Hver gang vi tror han er klar, bryter han sammen. Kanskje vi har brukt ham før han er klar, så nå gir vi ham mer tid, sier Pulis.

Irettesatt av Alan Hansen
Michael Owen har tilbrakt mer tid som gjest i BBCs Match of the Day denne sesongen enn han har gjort ute på banen, og i et av programmene ble han satt ettertrykkelig på plass av Alan Hansen.

Temaet var Edin Dzeko og hans evne til å score når han byttes inn på slutten av kampene, men Owen var ikke så imponert.

- Det er lettere for alle spisser å komme inn med 20 minutter igjen. Det er slitne bein utpå der, du er uthvilt, og har du litt tempo i deg... når en spiss kommer i en periode der laget sliter og trenger en scoring, har du alt å vinne - du kan bli en helt, sa Owen.

Hansen mente det ikke var fullt så enkelt, og kontret med et spørsmål til Owen og Reading-spissen Jason Roberts, som også var gjest.

- Har dere to scoret som innbytter denne sesongen?

- Nei, var svaret.

- Har noen av dere scoret i det hele tatt denne sesongen? lød oppfølgingsspørsmålet.

- Nei, svarte en brydd Roberts - mens Owen begynte å flire.

- Fint at du får gjestene til å føle seg velkomne, Alan, konstaterte BBC-programlederen tørt.