- Hver kamp en cupkamp

Sandefjord topper 1. divisjon - mot alle odds. - Vi er best etter 20 kamper, og kan også være det etter 30, sier Tom Nordlie. Søndag er det toppoppgjør på Storstadion.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den gamle storheten Sandefjord Ballklubb slo seg sammen med Runar. I løpet av noen år hadde Sandefjord Fotball etablert seg i nest øverste divisjon. Nå, etter to tredjedeler av inneværende sesong, topper laget tabellen.

- Vi kan like godt bli nummer seks som vinne. Etter de 20 første rundene er vi best, og vi kan like godt være det om 10 runder også, sier trener Tom Nordlie til Dagbladet.no.

Og han vet hva han snakker om. I 1998 førte han Odd Grenland opp i Tippeligaen.

- Det er en helt annen kvalitet her nå. Toppen og bunnen er kanskje den samme, men alle lagene i midtsjiktet har blitt mye bedre. Jeg tror det er to grunner til dette. Lagene trener og satser mer, og så har ikke Tippeliga-klubbene råd til å ha så mange gode reserver som før. Mange av disse spiller nå i stedet i 1. divisjon, sier Nordlie.

Han sier også at det er flere trenere med Tippeliga-erfaring i 1. divisjon, og utelukker ikke at dette kan ha betydning.

Hver kamp en cupkamp

Søndag møter Sandefjord Hønefoss, som ligger på fjerdeplass.

- Det blir tøft, men alle kamper er tøffe nå. Hvert eneste oppgjør har en betydning, enten i toppen eller bunnen av tabellen. Derfor blir det en litt annen type fotball nå, med litt mer «cupspill».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer