Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Hver VM-medalje som ikke går til Norge, vil være en suksess

Kowalczyk med nytt Norge-stikk.

 TUNG SESONG: Justyna Kowalczyk  har slitt tungt denne sesongen. Foto: NTB Scanpix
TUNG SESONG: Justyna Kowalczyk har slitt tungt denne sesongen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FALUN (Dagbladet) Justyna Kowalczyk har hatt en tung sesong.  26, 7, 4, 37, 28, 10, 7, 53, 10, 6, 30, 15, 5, 6, 7, 12, 16, 3, 36 er plasseringene så langt i 2014/2015-sesongen.

Den polske jenta har ikke vunnet et verdenscuprenn siden januar 2014 (tok riktignok OL-gull) og kollapset i Tour de Ski.

Det hele gikk så langt at en polsk avis ba henne legge opp tidligere i år.  Kowalczyk fortalte før helga at hun går inn i et nytt kapittel i åra som kommer.

Heier på alle andre Jenta som lenge var Marit Bjørgens argeste rival har i dag kastet ut en ny brannfakkel i et blogginnlegg hos den polske avisa sport.pl:

- Jeg synes at hver medalje som ikke går til Norge vil være en suksess, for nå er det dessverre blitt slik at det kun eksisterer to lag: Norge og resten av verden, skriver 32-åringen.

Gleder seg til Falun Dagbladet var ute i VM-løypene i Falun i dag, men så ikke den polske jenta. Derimot hilste vi på hunden hennes som går under kallenavnet direktøren.

Kowalczyk har tidligere sagt til NRK at hunden er sportsdirektør i Team Kowalczyk, men når Dagbladet hilser på den hvite firebeinte har den ingen kommentar rundt eierens utspill.

Til sport.pl forklarer Kowalczyk at hun gleder seg til å gå i Falun.

-  I Norge er ski som en religion. Det virker som det er det samme i Falun. Det forventes at en hærskare av folk vil ta turen, spesielt de svenske og norske tilskuerne. Det eksisterer en hellig «ski-krig» mellom de to landene, skriver hun.

Ingenting hadde smakt bedre for den polske jenta å ta over den krigen i løpet av de neste tolv dagene.

I FALUN: Justyna Kowalczyk er klar for VM-sprinten torsdag - her med maskoten i Falun. Foto: Skjermdump Facebook
I FALUN: Justyna Kowalczyk er klar for VM-sprinten torsdag - her med maskoten i Falun. Foto: Skjermdump Facebook Vis mer
Hele Norges coronakart