Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hvert femte tippeligamål scoret av en utlending

Utlendingene øker mest når det gjelder antall scoringer i Tippeligaen. Ifølge Tips, er mer enn hvert femte mål i år scoret av en utlending.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For første gang i fotballhistorien kan det bli en spiller med utenlandsk pass øverst på toppscorerlista.

I fjor ble 106 av 671 tippeligamål (15,8 prosent) lagd av utlendinger. Sigurd Rushfeldt, Rosenborg ble toppscorer med 27 mål. De tre mestscorende utlendingene var Rikardur Dadason, Viking (16), Christian Flindt Bjerg, Viking (11) og Mamadou Diallo, Lillestrøm (ni mål).

Norsk i 50 år

I år er 46 av 206 tippeligamål (22,3 prosent) scoret av utlendinger. Sigurd Rushfeldt leder med åtte, fulgt av Andreas Lund, Molde, Tore André Dahlum, Rosenborg og Helgi Sigurdsson, Stabæk med sju. André Schei Lindbæk, Skeid og Tromsø-duoen Rune Lange og Andreas Ottosson står med seks mål så langt.

I 50 år (siden den første Hovedserien i 1948/49), er det kåret toppscorere i den hjemlige serien. Ingen av dem har vært utlendinger. I år kan også den barrieren brytes.

Helgi Sigurdsson ligger nærmest an til å bli historisk. Han ble tomålsscorer i forrige serierunde mot Vålerenga (3-1 seier), og har lagd like mange mål på de åtte første seriekampene som han gjorde på hele fjorårssesongen.

Av de 46 utenlandske scoringene, er 22 satt inn av islendinger. De svenske tippeligaspillerne har lagd 21. Bak Helgi Sigurdsson (sju mål) og Andreas Ottosson (seks) følger Heidar Helguson, Lillestrøm og Tryggvi Gudmundsson, Tromsø - begge med fire tippeligamål.