Hvileår for Alsgaard

HOLTER (Dagbladet): Thomas Alsgaard skryter av å være i bedre form enn setteren Mira (3 1/2).

- Bikkja er både feit og utrent, så det skal ikke mye til. I sommer har jeg slitt med motivasjonen, og derfor er jeg på god vei mot et hvileår, sier Thomas til Dagbladet.

6. april gjennomgikk 27-åringen en vellykket operasjon for prolaps. Bortsett fra litt stråling nedover i låret, plager ikke ryggen ham lenger.

- Jeg blir vel aldri helt frisk, men kan leve godt som toppidrettsutøver slik jeg er nå, sier Thomas.

Han innrømmer glatt at operasjonen var mye tøffere enn han hadde trodd.

Satt langt tilbake

- Det viktigste nå blir å være forsiktig med ryggen. Sjøl om jeg er veltrent og sterk, må tingene gjøres riktig. Jeg må bare innse at jeg ikke tåler alt.

- Operasjonen satte meg langt tilbake. Én ting er å miste tre ukers trening; det har jeg god erfaring med. Noe annet er det å ligge i senga i tre uker. Muskulaturen ble borte, og jeg følte meg som en gamling.

Så langt ble Thomas satt tilbake at han fikk alvorlige motivasjonsproblemer da opptreningen kunne begynne.

Alt var et slit

- Var du noen gang inne på tanken om å gi opp?

- Ikke gi opp, men jeg forsto at veien tilbake ville bli lang. I juni føltes det helt håpløst. Hver økt var et slit, og jeg greide ikke gå ei mil på ski uten å stoppe og hvile.

- En dag hadde jeg fått nok. Spontant reiste jeg på en tre ukers ferietur til Peru. Der rørte jeg verken joggesko eller treningsapparater.

- Så treningsmessig stiller du på bar bakke?

- Ikke helt. Jeg dro rett fra Peru og til Grønland. Den første uka av august var kjempebra - totalt 34 timers trening. Da tilbakela jeg 600 kilometer på ski. Jeg har aldri trent så hardt. Kreftene kom tilbake, og jeg ble sterkere for hver dag.

Avskriver v-cupen

Hvis Thomas forblir skadefri fram mot sesongstart og utover vinteren, får han totalt fire måneders grunntrening. Han vet at det er for lite.

- Treningsmessig har jeg kommet over kneika og jeg er innstilt på å plage meg sjøl for å ta igjen det tapte. Jeg har avskrevet verdenscupen, men se ikke bort fra at jeg vinner ett og annet enkeltrenn.

Thomas Alsgaard har allerede krysset av sesongen 2000/2001 som den første ordentlige i hans nye liv som skiløper.

- Kanskje kan jeg forberede meg til en sesong uten noe tull? nærmest spør Thomas.

- Jeg synes ærlig talt jeg har fått min del de siste sesongene. For meg virker det som jeg har brukt all treningstid på å komme tilbake der jeg var før ett aller annet problem dukket opp.

<B>BEDRE ENN BIKKJA:</B> Thomas Alsgaard har bare få treningstimer sammen med setter Mira denne sommeren. - Men nå begynner jeg å komme i form, og da skal bikkja få trimmet fettet av seg, sier Thomas.