Hviler seg i EM-form

I morgen offentliggjør Marit Breivik og Arne Høgdahl Norges tropp til NetCom-cup og EM i Romania. Kristine Duvholt (26) blir garantert et av de 16 navnene som tas ut. Duvholt sliter med skade, men regner med å være klar til EM.

- Jeg sliter med litt overbelastning i kneet. Det er fortsatt ikke avgjort om jeg kan spille helgens kamp mot Gjøvik og Vardal. Jeg tar imidlertid ingen sjanser, og står heller over hvis jeg ikke er helt frisk, sier Duvholt til Dagbladet.

- Ikke noe keeperproblem

Cecilie Leganger, Heidi Tjugum, Susann Goksør, Tonje Larsen, Trine Haltvik, Mia Hundvin og Ann Cathrin Eriksen er alle borte fra laget som spilte Sydney-OL. Spesielt vil det utgjøre en stor forskjell på keeperplassen når både Leganger og Tjugum er borte.

- Det kommer helt sikkert til å merkes at vi ikke har to av verdens beste keepere i troppen. Men det å si at vi har et keeperproblem er helt feil, sier Duvholt.

Nordstrands Jeanette Nilsen blir mest sannsynlig Norges nye førstekeeper. I dag blir det klart om hun får med seg lagvenninnen Jeanette Engebretsen, Tertnes-keeper Hege Johansen eller Larviks Mimi Kopperud.

Unge og sultne

På bakspillerplass er Larsen, Haltvik og Goksør borte. Mette Davidsen er på vei tilbake etter skade, men hun er langt fra EM-klar.

- Det er klart vi vil merke at flere profiler har gitt seg. Vi som er igjen er likevel en gjeng med unge og sultne spillere, sier Duvholt.

Ikast-spiller Kjersti Grini, Tertnes-spiller Marianne Rokne og Larviks Birgitte Sættem er tre spillere som vil få mye skuddansvar - og må lykkes hvis Norge skal nå langt i turneringen.

Kristine Duvholt vil også få en nøkkelrolle. Den fintesterke høyrekant-spilleren blir en viktig brikke på «Nye Norge».

- Vi har kort tid til å spille sammen et nytt lag, men det er ikke noe problem slik jeg ser det. Jeg vil heller si at det er en kjempeutfordring, sier Kristine Duvholt.

<B>- INGEN PROBLEM:</B> Keeperne Heidi Tjugum og Cecilie Leganger regnes som to av verdens beste. Men Kristine Duvholt tror ikke det blir noe problem for laget at de har medt avbud til EM.