Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hviler stjernene: - Må være kyniske

Sander Sagosen sitter trolig mye på benken i kveld. Christian Berge avviser at de vil prøve å tape mot Slovenia.

TRENER: Christian Berge ønsker å stille best mulig forberedt til semifinale - samme hvem som er motstander. Foto: NTB scanpix
TRENER: Christian Berge ønsker å stille best mulig forberedt til semifinale - samme hvem som er motstander. Foto: NTB scanpix Vis mer
  • Norge - Slovenia, kl. 18.15

MALMÖ (Dagbladet): Onsdag kveld spiller Norge den siste kampen i hovedrunden. Håndballgutta gjorde det meste av jobben selv, men da Sverige slo Ungarn i går var det endelig klart: Norge spiller semifinale i Stockholm på fredag.

I og med at Norge er videre, varsler Christian Berge at noen spillere vil få mer hviletid i kveldens kamp mot Slovenia.

- Vi har tenkt som så at mulighetene våre i semifinalen er bedre om vi er friske og har fått restituert lenger. Det vil medføre at vi rullerer mye på laget i dag, fortalte han til pressen i dag.

Den siste kampen i hovedrunden er imidlertid ikke uviktig. Seierherren av Norge og Slovenia vinner hovedrunden, og møter dermed nummer to fra den andre hovedrunden. Spania vant den andre gruppa, mens Kroatia ble nummer to etter at de to spilte uavgjort tidligere i dag.

MUSKLER: Gøran Johannessen har virkelig funnet formen på håndballbanen, men også på treningsstudioet. Video: Rødt Kort. Vis mer

- To klasselag

For Berge har det ikke så mye å si hvem som venter i semifinalen, han bryr seg bare om sine egne

- Jo friskere vi er, jo større sjanse har vi mot Kroatia eller Spania. Det er to klasselag, så det spiller egentlig ikke så stor rolle hvem vi møter, sier han.

Før dagens kamper kunne i teorien Ungarn fortsatt gå videre. Da var de avhengige av å slå Portugal, samtidig som Norge vant mot Slovenia. Før kampene ble det diskutert om der ville være urettferdig av Norge å spare spillere, da det kunne være urettferdig mot Ungarn. Den ideen ville ikke Berge være med på.

- Jeg er norsk landslagstrener og kan ikke ta hensyn til alle andre lag. Vi har gjort jobben vår og prestert godt, også skal vi selvfølgelig prøve å vinne mot Slovenia, sier trønderen.

Ungarn klarte uansett ikke å vinne sin kamp, og dermed har ikke resultatet i Norges kamp noe å si for noen andre enn dem selv og de andre semifinalistene.

Sagosen vil hvile

Sander Sagosen er Norges viktigste spiller og har spilt strålende gjennom hele EM. Han er både Norges mestscorende og den som legger til rette for lagkameratene oftest.

24-åringen har antydet at han gjerne sitter mer på benken enn vanlig mot Slovenia.

- Vi må også være kyniske og hvile når vi kan hvile. Sånn er bransjen. Det er ikke noen grunn til å brenne løskrutt. Det gjelder å spare kruttet til det smeller, sier trønderen.

Sagosen er - i kjent stil - offensiv i tankegangen, og sier at det er samme for ham hvem som står på motsatt banehalvdel på fredag.

- Jeg har ingen preferanser på hvem jeg vil møte i en semifinale. Det er egentlig hipp som happ for oss hvem vi møter. Vi må slå begge to for å få den gullmedaljen, sier Sander Sagosen.

Det kan være grunn til å tro at Norge vil unngå Spania. Håndballgutta har ikke slått den potensielle semifinalemotstanderen på 18 kamper. Forrige seier kom i 1997, ifølge NTB.

- Vi har aldri vunnet mot Spania, men Kroatia er også en «tricky» motstander. Begge lagene er en voldsom utfordring, mener Gøran Johannessen.