Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hvilke dommere dømmer i favør av hvilket lag?

Eksklusiv Premier League-oversikt.

 OMSTRIDT:  Mark Clattenburg er en omstridt dommer. Men hvilket Premier League pleier å komme best ut av det når engelskmannen dømmer? Vi gir deg den fulle oversikten over hvilket dommer som er ditt lags beste venn og verste fiende. Foto: NTB Scanpix.
OMSTRIDT: Mark Clattenburg er en omstridt dommer. Men hvilket Premier League pleier å komme best ut av det når engelskmannen dømmer? Vi gir deg den fulle oversikten over hvilket dommer som er ditt lags beste venn og verste fiende. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

(FourFourTwo): Tanken har sikkert streifet deg. Den dommeren «hater» virkelig laget mitt. Eller motsatt. At du sitter med en følelse av at ditt lag alltid vinner når nettopp han dømmer.

Vel, med FourFourTwos nye analysesystem kan vi svare på om det faktisk stemmer.

Vi har sett på poengfangsten til Premier League-klubbene siden 2008/09 under hver dommer. Det har vi satt opp mot «forventet poeng» ut ifra oddsen på forhånd. Med det kan vi gi svaret på hvilken dommer som er den beste og verste for hver av de 20 Premier League-klubbene. Ekslusiv

Ingen kommer dårligere ut enn Liverpool med Neil Swarbrick som dommer. Når han blåser i fløyta tar Liverpool ett poeng mindre enn hva som er forventet i snitt.

I den andre enden finner vi Bournemouth og Jonathan Moss. Den nyopprykkede klubben tar ett poeng mer i snitt når Moss dømmer enn hva som er forventet.

Arsenal Beste: Neil Swarbrick (6 kamper, +0,7)
Swarbrick har ikke dømt Arsenal denne sesongen, men han har en tendens til å dømme når Arsenal vinner borte. Det har skjedd mot både West Ham og Sunderland. To bortekamper som Arsenal har igjen i år. Kanskje er det Swarbrick som dømmer?

Verste: Michael Oliver (12 kamper, -0,8)
Hjemmetap mot både West Brom og Aston Villa. I tillegg var det Oliver som dømte da Liverpool smadret Arsenal med 5-1 i 2014.

Aston Villa Beste: Lee Probert (16 kamper, +0,4)
Villa har ikke tapt på de siste seks kampene hvor Probert har dømt. Dessverre har en skade satt han ut denne sesongen.

Verste: Robert Madley (6 kamper, -0,7)
Madley har dømt nøkkelkamper mot Palace, Sunderland og West Brom over de siste 18 månedene. Villa har ikke vunnet noen av dem.

Bournemouth Beste: Jonathan Moss (5 kamper, +1,0)
Bournemouth første Premier League-seier kom mens Moss dømte. Tre poeng ble det på Upton Park etter en 4-3-seier hvor West Ham fikk både rødt kort og straffe imot.

 EVERTONS FAVORITT OG LIVERPOOLS MARERITT:  Neil Swarbrick har en tendens til å dømme Everton når de vinner og når byrivalen Liverpool sliter. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS
EVERTONS FAVORITT OG LIVERPOOLS MARERITT: Neil Swarbrick har en tendens til å dømme Everton når de vinner og når byrivalen Liverpool sliter. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS Vis mer

Verste: Roger East (7 kamper, -0,3)
Bournemouth har røket ut av forskjellige cuper tre ganger mens East har dømt.

Chelsea Beste: Mike Dean (33 kamper, +0,1)
Dean har en tendens til å dømme i Chelseas favør. Han viste ut en Arsenal-spiller da Chelsea vant i fjor høst. Pablo Zabaleta fikk det røde forrige sesong da London-laget vant på Etihad. Han har også vist ut Fernando Torres to ganger..

Verste: Anthony Taylor (9 kamper, -0,3)
Taylor fikk begeret til å renne over for Mourinho da han ga Fabregas gult kort for filming. Mourinho fikk karantene. Chelsea tapte mot Stoke.

Crystal Palace Beste: Craig Dawson (6 kamper, +0,8)
Fire på poeng fra de to kampene på Stamford Bridge og Goodison Park er bra butikk for Palace. Pawson spilte også en stor rolle da Palace sikret seg playoff i 2012/2013-sesongen.

Verste: Mark Clattenburg (10 kamper, -0,6)
Både Neil Warnock og Alan Pardew har ytret sin misnøye med Clattenburg i sin tid på Selhurst Park.

Everton Beste: Neil Swarbrick (6 kamper, +0,4)
Swarbrick får ikke dømme for ofte på Goodison, men når han gjør det, går det Evertons vei!

Verste: Jonathan Moss (13 kamper, -0,4)
På de sju siste Everton-kampene Moss har dømt har Everton tapt seks.

Leicester Beste: Anthony Taylor (10 kamper, +0,9)
Leicester har ikke tapt noen av de ti siste ligakampene Taylor har dømt dem. Han blåste i fløyta da The Foxes røk ut av FA Cupen. Men det kan vise seg å være en bra ting.

Verste: Craig Dawson (8 kamper, -0,9)
Leicesters opprykksfest ble ikke det helt store da Brighton vant 4-1 på King Power i april 2014. De siste sju kampene hvor Yorkshire-mannen har dømt har ikke Leicester vunnet.

Liverpool Beste: Lee Probert (13 kamper, +0,4)
Lee Probert har blitt synonymt med at Liverpool scorer tre. West Ham (to ganger), Bolton, Newcastle, Cardiff og Southampton. Dessverre for Liverpool har han ikke dømt på Anfield siden desember 2013.

Verste: Neil Swarbrick (8 kamper, -1,1)
Swarbrick er Evertons favoritt og Liverpools mareritt. Fire oppgjør med han som pipeblåser på Anfield har endt med tap mot Villa, 0-0 mot Hull og Sunderland og tap mot Crystal Palace.

Manchester City Beste: Michael Oliver (10 kamper, +0,7)
Chris Smallings røde kort er trolig høydepunktet. Tapet på Selhurst Park for et snaut år siden er det eneste tapet. Oliver dømmer ligacupfinalen mot Liverpool.

Verste: Kevin Friend (8 kamper, -0,8)
City hadde funnet åtte strake kamper før det ble uavgjort mot Burnley for et år siden. Boxing Day-tapet mot Sunderland for tre år siden minnes nok City-fansen også.

Manchester United Beste: Jonathan Moss (10 kamper, +0,7)
Det er ikke så mange utfordrere nå, som det var mens Ferguson styrte. Men Moss gjør en god jobb for United. De siste fem åra har han dømt 11 United-seire og en uavgjort.

 CITYS BESTE:  Det pleier å gå bra med Manchester City når Michael Oliver dømmer. Søndag dømmer han ligacupfinalen. Foto: NTB Scanpix.
CITYS BESTE: Det pleier å gå bra med Manchester City når Michael Oliver dømmer. Søndag dømmer han ligacupfinalen. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Verste: Anthony Taylor (10 kamper, -0,3)
Tap mot Norwich og Bournemouth sier vel sitt.

Newcastle Beste: Kevin Friend (12 kamper, +0,7)
Friend og Newcastle er ikke like gode venner som de engang var. Ikke siden mars 2014 har The Magpies hatt et bra resultat under Bristol-dommeren. Før det hadde de ni strake.

Verste: Mike Jones (18 kamper, -0,6)
Jones ble vraket fra Premier League etter at City vant 2-0 i januar 2014. Mye på grunn av annulleringen av Cheik Tiotes mål. Siden har det blitt fem tap og en uavgjort.

Norwich Beste: Lee Probert (9 kamper, +0,7)
Sju kamper uten seier gikk Norwich, før de slo Arsenal i 2012/13. Deretter gikk de ti strake kamper uten å tape.

Verste: Kevin Friend (12 kamper, -0,7)
Carrow Road var en gang en fryktet bane. Ikke når Friend dømmer. Åtte kamper uten seier med Friend som dommer. West Brom og Spurs har begge vunnet i Norwich med Friend som dommer.

Southampton Beste: Martin Atkinson (9 kamper, +0,8)
Siden opprykket i 2012 har Southampton vunnet sju av åtte kamper som Atkinson har dømt.

Verste: Mark Clattenburg (15 kamper, -0,6)
For to år siden sendte Southampton inn et brev hvor de ba om å slippe Clattenburg. Da hadde de tapt sju strake kamper med Clattenburg i hovedrollen. Southampton misfornøyde med mange avgjørelser. Siden har an dømt de åtte ganger. Saints har tapt seks av dem.

Stoke Beste: Lee Mason (24 kamper, +0,6)
Stoke er ikke akkurat kjent for å vinne på bortebane. Men med Mason har det skjedd fem ganger. Alle husker vel seieren på Etihad for halvannet år siden?

Verste: Andre Marriner (25 kamper, -0,3)
18 poeng på 24 kamper med Marriner som sjef.

Sunderland Beste: Mike Dean (22 kamper, +0,5)
Mike Dean dømte tre av kampene som var med å sikre Sunderland plassen i 2013/14, inkludert sjokkseieren borte mot Chelsea i april.

Verste: Mike Jones (18 kamper, -0,5)
Jones dømte faktisk kampen hvor en badeball sørget for at Sunderland slo Liverpool. Siden har han ikke vært på deres side. En seier på de siste ni hvor Jones har dømt.

Swansea Beste: Mike Jones (10 kamper, +0,6)
Jones har sansen for Wales' eneste lag i toppdivisjonen. 14 poeng på åtte kamper de siste fem sesongene tilsier det.

Verste: Robert Madley (8 kamper, -0,4)
Stoke jublet for seier på Liberty Stadium i år. Stoke-keeper Jack Butland slapp unna straff etter at han handset utenfor 16-meteren. Reprisen ble vist en rekke ganger på storskjerm. Fansen var alt annet enn fornøyd.

Tottenham Beste: Mark Clattenburg (20 kamper, +0,5)
Clattenburg ga straffa som ga Spurs seieren på Etihad tidligere i år. Han dømte det samme oppgjøret i fjor høst da Spurs også vant etter to offside-mål.

 MÅLRIKT:  Liverpool pleier å score tre ganger når Lee Probert dømmer.
MÅLRIKT: Liverpool pleier å score tre ganger når Lee Probert dømmer. Vis mer

Verste: Lee Probert (13 kamper, -0,6)
Forrige gang Probert dømte på White Hart Lane vant Tim Sherwoods Aston Villa.

Watford Beste: Graham Scott (7 kamper, +0,5)
Scott er Premier League-dommerfamiliens nyeste fjes. Watford kjenner han godt fra før. 2-1-seieren mot Wolves tre år siden er et godt eksempel. Christophe Berra fikk et tidlig rødt kort, som seinere ble strøket.

Verste: Roger East (9 kamper, 0,5)
East har ikke dømt Watford i Premier League ennå. Det skal de være glade for. Fire av de fem siste hjemmekampene med East som dommer har ikke Watford vunnet.

West Brom Beste: Phil Dowd (14 kamper, +0,4)
Dessverre har ikke West Brom sett Dowd siden han aldri kom ut for 2. omgangen mot Southampton i februar i fjor. En kamp de vant. I oktober 2011 ga han Villas Chris Herd rødt kort. Det ga West Brom muligheten til å slå tilbake. Noe de gjorde. De vant 2-1 på Villa Park.

Verste: Mike Dean (25 kamper, -0,4)
Tre tap, tre røde kort og et feil idømt straffespark til motstanderen. Det er Deans West Brom tall denne sesongen. Straffesparket som aldri burde blitt gitt ga Bournemouth tre poeng på The Hawthorns.

West Ham Beste: Martin Atkinson (20 kamper, +0,4)
West Ham er ubeseiret på de siste fire kampene med Atkinson som dommer. Det inkluderer serieåpningen borte mot Arsenal og FA Cup-avansementet borte mot Liverpool.

Verste: Andre Marriner (21 kamper, -0,4)
Tre tap og tre 0-0-kamper er historien for de tre siste åra. Hammers har tatt 16 poeng på de siste 21 kampene under Marriner. 13 av motstanderne har endt på nedre halvdel.