Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Hvilke grunner???!!»

Cahill ute av Englands tropp - Ferdinand forundret.

UTE: EM-drømmen legges død for Gary Cahill etter at røntgenundersøkelsene etter kampen i går viste kjevebrudd. Foto: SCANPIX/AP/Kirsty Wigglesworth
UTE: EM-drømmen legges død for Gary Cahill etter at røntgenundersøkelsene etter kampen i går viste kjevebrudd. Foto: SCANPIX/AP/Kirsty Wigglesworth Vis mer

(Dagbladet): Frank Lampard, Gareth Barry og John Ruddy er allerede ute. Nå kan England skrive opp Gary Cahill på lista over spillere som må melde forfall til EM om en knapp uke.

Chelsea-stopperen måtte ut med skade i gårsdagens 1-0-seier over Belgia på Wembley, og røntgenundersøkelsene viser ifølge FA at han har pådratt seg to brudd i kjeven.

- Liverpool-forsvarer Martin Kelly vil bli kalt inn i troppen, med forbehold om godkjennelse fra Uefas medisinske stab. Kelly trente med spillerne i forrige uke, og var også med i reisefølget til Norge, skriver fotballforbundet.

Dermed har Liverpool plutselig seks spillere i Englands EM-tropp.

Forundret Rio
Og dermed ser Roy Hodgsons begrunnelse for å ikke ta med Rio Ferdinand i troppen enda tynnere ut.

- Hvilke grunner????!!!, twitret United-stopperen kort etter nyheten om Cahill og Kellly, tilsynelatende en kommentar til Hodgsons uttalelse om at det bare var sportslige grunner til vrakingen av ham.

England-manageren insisterte på at konflikten mellom Ferdinand og John Terry ikke har påvirket avgjørelsen hans, men for de fleste virker det åpenbart at det virkelige problemet er at Terry og Ferdinand ikke kan være i samme tropp.

FORUNDRET: Manchester Uniteds Rio Ferdinand vil nok ha vanskelig for å godta at det er sportslige grunner til at han fortsatt ikke skal til EM. Foto: SCANPIX/AP/Apichart Weerawong
FORUNDRET: Manchester Uniteds Rio Ferdinand vil nok ha vanskelig for å godta at det er sportslige grunner til at han fortsatt ikke skal til EM. Foto: SCANPIX/AP/Apichart Weerawong Vis mer

- Jeg måtte gjøre en sportslig avgjørelse basert på hva jeg har sett de siste månedene. På rent sportslig grunnlag ville jeg ha folk som (Phil) Jones i troppen, som balanserer ting for meg med tanke på Kyle Walkers fravær, sa imidlertid Hodgson.

Terry klar
For Ferdinand er det nok tungt å svelge at en spiller med ti ligakamper for Liverpool denne sesongen, Glen Johnsons reserve på mange måter, foretrekkes foran ham når Gary Cahill må kaste inn håndkleet.

Seriemester Micah Richards sitter forøvrig også fortsatt hjemme.

Nettopp John Terry ble undersøkt for en hamstring-skade etter gårsdagens kamp, men han er meldt klar for spill i EM.

Han skal sjekkes på nytt når troppen samles igjen tirsdag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling