- Hvilke sjanser har du om dommeren ikke ser det der?

Ferguson forbannet etter kontroversielt utlikningsmål og nytt poengtap borte.

ENKELT OG GREIT: Berbatov nølte ikke, og tuppet United i ledelsen etter en knapp time. Toppscoreren er nå oppe i 14 nettkjenninger.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples
ENKELT OG GREIT: Berbatov nølte ikke, og tuppet United i ledelsen etter en knapp time. Toppscoreren er nå oppe i 14 nettkjenninger.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren StaplesVis mer

(Dagbladet): Birmingham - Manchester United 1-1.

Manchester City så fram til å feire nyttår på toppen av Premier League etter ydmykelsen av Aston Villa tidligere i ettermiddag, men byrival United lot ikke de lyseblå hvile lenge som nummer en i England.

Der City rullet over ett Birmingham-lag med fire scoringer, gjorde United akkurat nok til å gjenvinne ligaledelsen mot den andre toppklubben fra Vest-Midlands, da de slet seg til uavgjort på bortebane.

Dimitar Berbatovs ledermål var det eneste som luktet av finesse på en grå og kald kveld på St. Andrews, og da Lee Bowyer utliknet til 1-1 i siste minutt var det fortjent.

Men målet kom etter det som så ut som en soleklar hands-målgivende pasning fra Nikola Zigic.

- Det var hands, og det var frispark, han hoppet rett gjennom Rio Ferdinand. Dersom dommeren ikke kan se det, hvilke sjanser har du da? spør en oppgitt Alex Ferguson Sky Sports etter kampen.

- Vi forventer at de skaffer en dommer som kan se det. Dersom dommeren ikke kan se det, hvilke sjanser har du? Vi fortjente å vinne, vi var det beste laget, sier skotten.

Kollega Alex McLeish er ikke overraskende noe uenig.

- Det var definitivt ikke offside. Det ser ut som ballen traff Zigic i armen, men jeg tror ikke han gjør det med vilje, det var en mølje der. Det hadde vært strengt å blåse der, så med andre ord gir jeg blaffen, sier Blues-sjefen.

KALDDUSJ: Berbatovs scoring holdt til tabelltopp, men ikke til seier. Lee Bowyer stupte inn utlikningen i siste minutt, etter det som viste seg å være en hands av Nikola Zigic.Foto: SCANPIX/AFP/PAUL ELLIS
KALDDUSJ: Berbatovs scoring holdt til tabelltopp, men ikke til seier. Lee Bowyer stupte inn utlikningen i siste minutt, etter det som viste seg å være en hands av Nikola Zigic.Foto: SCANPIX/AFP/PAUL ELLIS Vis mer

Premier League-toppen er sikret for Manchester United med ett poeng, men det må bekymre Alex Ferguson noe at laget hans bare har en seier på åtte bortekamper, og nå har tapt 14 viktige poeng på fremmede baner.

Svakt før pause
De første 45 minuttene var triste saker.

United startet med Wayne Rooney og Ryan Giggs på hver sin kant bak Dimitar Berbatov, men Birmingham lyktes godt med å tvinge bortelaget inn i midten, og de røde viste ingenting som tydet på at det var der målene skulle komme for dem.

Det var egentlig ganske betegnende at omgangens største sjanse kom etter et sleivspark fra Ryan Giggs.

Waliserens innlegg gikk litt for langt inn mot mål, og en overrasket Ben Foster fikk så vidt berørt ballen akkurat nok til at den traff stolpen og spratt ut igjen.

Ellers var førsteomgangen preget av tøffe dueller og til tider småstygt spill i kulda på St. Andrews, og dommer Lee Mason måtte ned i kortlomma flere ganger.

Han kunne til og med sendt Lee Bowyer i dusjen dersom han hadde vært i det strenge humøret, da midtbaneklossen stemplet Danny Gibson så knottene omtrent satt fast i motstanderens høyrefot.

Når alt dette er sagt var Birmingham fullt på høyde med motstanderen før pause, noe et ballinnehav på 59 prosent forteller litt om.

Berbatov-tupp
Birmingham startet lovende også etter pause, og Craig Gardner holdt på å sende laget sitt foran da han plutselig fikk skyte på halvvolley fra god posisjon inne i feltet.

Skuddet gikk imidlertid rett på Edwin van der Sar, og etter hvert kom følelsen av at ligalederen ville klare å ro i land dette på et eller annet vis.

Så dukket Dimitar Berbatov opp.

DÅRLIG STEMNING: Første omgang var preget av tøffe dueller og knuffing. Her får Anderson og Craig Gardner hvert sitt gule kort.Foto: SCANPIX/EPA/ANITA MARIC
DÅRLIG STEMNING: Første omgang var preget av tøffe dueller og knuffing. Her får Anderson og Craig Gardner hvert sitt gule kort.Foto: SCANPIX/EPA/ANITA MARIC Vis mer

Bulgareren fikk ballen innenfor sekstenmeteren etter et fint United-angrep etter en knapp time, og tuppet den effektivt ned i høyrehjørnet.

Zigic handset
Berbatov traff stolpen like etter, men Birmingham hadde ikke gitt opp.

Nikola Zigic hadde kommet inn for å kjempe i lufta mot Uniteds stoppere, og det var akkurat det han gjorde da Lee Bowyer utliknet i aller siste ordinære spilleminutt.

Trolig brukte Zigic armen da han vant duellen som lot Bowyer styre inn 1-1, men det så aldri dommeren.

Uavgjort var uansett nok til at Manchester United kunne gjeninnta tabelltoppen, på det som må kunne kalles en helt middels dag.

United leder nå serien med 38 poeng og bedre målforskjell enn City, fortsatt med to kamper til gode på byrivalen. Arsenal er det eneste laget som kan stjele den topplasseringen før nyttår, om de vinner med fem mål eller mer mot Wigan i morgen.

De røde er forøvrig det sjuende laget som går inn i et nytt år ubeseiret i ligaen.

Fem av de seks foregående ble til slutt seriemester, med Sheffield United i 1899/1900-sesongen som eneste unntak.