Hvilken krise?

Italia svarte kritikerne med å beholde den gode statistikken mot Spania.

STOR JUBEL: Andrea Pirlo fant Di Natale med en utsøkt pasning som sendte spissen alene med Casillas, og midtbanegeneralen jublet vilt etter scoringen. Foto: AP Photo/Matt Dunham/NTB scanpix
STOR JUBEL: Andrea Pirlo fant Di Natale med en utsøkt pasning som sendte spissen alene med Casillas, og midtbanegeneralen jublet vilt etter scoringen. Foto: AP Photo/Matt Dunham/NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Spania-Italia 1-1 (0-0)

Før EM ble det snakket mye om Italia og lagets interne problemer med kampfiksingskandaler og spillere med gamblingproblemer. Men laget viste nok en gang at de er gode når det stormer litt rundt laget slik det gjorde da de vant VM i 1982 og 2006.

Andrea Pirlo viste gamle takter da han dro av en motstander og sendte Di Natale alene gjennom det spanske forsvaret med en nydelig ball. Spissen takket og bukket, og var iskald alene med Casillas. Det var bare minutter etter at Udinese-spilleren hadde entret banen i Gdansk.

Minutter senere svarte Spania. Det siste Silva gjorde før han ble byttet ut var å tre ballen gjennom til Fabregas som kom på et perfekt timet løp. Han fikk en enkel jobb med å sette inn utlikningen.

Mario Balotelli hadde ingen stor dag på jobben i dag. Han pådro seg et gult kort, og skuslet senere bort en eventyrlig mulighet til å gi Italia ledelsen. Han fikk all tiden i verden da han snappet ballen fra Ramos og kom alene med Casillas. Men i stedet for å storme mot målet, tuslet spissen avgårde, og Ramos rakk tilbake og taklet italieneren før han fikk avsluttet.

FIKK FLERE STORE MULIGHETER: Innbytter Fernando Torres kunne avgjort kampen for Spania, men kastet bort noen gode sjanser. Foto: AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU / NTB scanpix
FIKK FLERE STORE MULIGHETER: Innbytter Fernando Torres kunne avgjort kampen for Spania, men kastet bort noen gode sjanser. Foto: AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU / NTB scanpix Vis mer

- Jeg vet ikke hva som skjedde med Mario når han var alene med Casillas. Han hadde sannsynligvis to valg, og i disse øyeblikkene burde spisser bare ha ett. Han skulle sentret til Cassano, sa Italia-trener Cesare Prandelli etter kampen ifølge football-italia.

- Det der er dårlig, utbrøt Egil Drillo fra kommentatorboksen i NRK.

Like etterpå ble Baloteli byttet ut.

- Byttet? Jeg hadde allerede bestemt meg for å sette innpå Di Natale, så det var ikke noe straff, sier Prandelli.

Aldri scoret tidligere Spania hadde aldri scoret mot Italia i et EM-sluttspill før kampen i dag. Og de blå gjorde jobben vanskelig for de regjerende VM- og EM-mesterne også i dette oppgjøret. Spania gikk ut i en slags 4-6-0 formasjon, og laget fikk store vanskeligheter uten tyngde på topp i den første omgangen.

Spanjolene forsøkte gang på gang å spille seg gjennom forsvaret til «Azzurri», og var nære ved å lykkes ved et par anledninger. Silva, Xavi og Iniesta er spillere som kan finne rom i ethvert forsvar. Og sistnevnte var nære da han banket ballen over fra god posisjon i den første omgangen.

Likevel var det Italia som var farligst foran mål. Nærmest scoring i den første omgangen kom Thiago Motta da han fikk stå helt alene i feltet og stange ballen mot nettet. Casillas måtte ut i full strekk for å slå unna headingen fra midtbanespilleren.

Det var likevel ikke grunn til panikk i det spanske laget, som hadde vunnet 11 av de siste tolv kampene laget gikk til pause med 0-0.

Like før slutt kunne Fernando Torres gitt Spania ledelsen, men spissen skjøt over fra en gunstig posisjon. Det var til tider en tøff batalje i Gdansk, med blant annet fire gule kort de siste ti minuttene. //