Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Hvilken utespiller skal vi sette i mål?»

Så begge målvaktene få ball i hodet.

MELDER SEG KLAR: Kari A. Grimsbø forteller til Dagbladet at hun er klar til VM-kamp mot Romania i morgen. Foto: Bjørn Langsem
MELDER SEG KLAR: Kari A. Grimsbø forteller til Dagbladet at hun er klar til VM-kamp mot Romania i morgen. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

FREDERIKSHAVN (Dagbladet): Begge Norges håndballmålvakter Kari Aalvik Grimsbø og Silje Solberg ble truffet av skudd i ansiktet og hodet før og under kampen mot Kasakhstan i går.

Verst gikk det med Grimsbø som ble truffet i tinningen under oppvarminga og satt på benken med smerter og svimmelhet under hele kampen.

Nå melder hun seg klar til Romania-kamp i morgen:

- Ja, jeg er klar til kamp. Jeg føler meg hundre prosent klar, sier Grimsbø til Dagbladet.

Målvakten møtte Dagbladet på et kort pressetreff i formiddag.

Bekymret Målvakt-trener Mats Olsson fikk også en stressende kveld på jobben i går, da han så begge målvaktene få en hodesmell. Solberg gikk ned for telling etter et skudd i ansiktet i annen omgang.

Og Olsson røper at han ble stresset.

- Det var noen sekunder på tribuna jeg ikke visste hva vi skulle gjøre. Men jeg visste at Silje (Solberg) ville reise seg. Sånne smeller er ikke så farlige, da målvakten er klar og ser ballen. Det er verre i Karis tilfelle da ballen kommer tilbake fra stolpen eller andre steder. Jeg ble nervøs og tenkte: «Hvilken utespiller skal vi sette i mål?». Vi hadde jo fortsatt vunnet kampen, sier Olsson til Dagbladet.

- Er smeller mot hodet marerittet for målvakter?

- Nei. Det er ytterst sjelden jeg opplever at målvakter må forlate kamper eller turneringer på grunn av hodeskader. Det har vel knapt skjedd. Jeg husker Johan Sjöstrand i Kiel måtte gjøre det en gang. Det er verre med albuer, strekkskader eller muskelskader, sier Olsson til Dagbladet.

Både Kari A. Grimsbø og Silje Solberg har fått en solid start på turneringa rent sportslig.

- Jeg føler meg bedre og det var godt med en god natts søvn. Smellen traff godt i tinningen. Jeg ble susete i hodet med en gang og det var ingen god følelse. Jeg ville være klar til kampen, men kjente at det ble for tøft, sier Grimsbø om kampen i går.

- Jeg ble svimmel med en gang og så kom det smerter og stivelse i nakken etter hvert, sier Györ-målvakten.

- Hva tenkte du da Solberg ble truffet i ansiktet?

- Jeg satt meg litt lenger ut på stolen og kviknet litt til. Jeg tenkte bare: «Okay, dette må gå bra». Men så hørte jeg flere på sidelinja si at de ønsket å stå i mål. Silje er tøff og reiste seg, sier Grimsbø.

Støy og bråk Norge valset over Kasakhstan og vant med solide 40-19 i går kveld. Men Grimsbø hadde også andre bekymringer på Norge-benken.

- Det var utfordrende å være i en så bråkete arena med vondt i hodet, sier målvakten til Dagbladet og utdyper:

- Det var ubehangelig med så mye lyd. Jeg hadde hodepine og var svimmel. Men jeg følte jeg måtte være der for å støtte laget og Silje (Solberg). Jeg måtte bare komme meg gjennom det. Det er mye støy, både musikk, fra tribunen og andre steder, sier hun.

Landslagslege Anne Froholdt oppsummerer dagens status slik:

- Kari (Grimsbø) har det mye bedre enn i går. Jeg er optimist på hennes vegne. Vi skal gjøre nye vurderinger utover ettermiddagen. Jeg tror hun er klar til kamp og er positiv slik det ser ut nå, sier Froholdt til Dagbladet.

Norge møter Romania til VM-kamp torsdag klokka 20.30.

KEEPERTRENER: Mats Olsson har ansvaret for Norges målvakter. Foto: Bjørn Langsem
KEEPERTRENER: Mats Olsson har ansvaret for Norges målvakter. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media