- Hvilket tap for Nybergsund?

Grönhagen lover at Odd skal få merke FFKs revansjelyst.

(Dagbladet.no): - Hvilken kamp var det som ble spilt i går, sa du?

Sånn svarer en offensiv og spøkefull Fredrikstad-trener Anders Grönhagen da Dagbladet.no ber ham oppsummere følelsen dagen etter det pinlige tapet for andredivisjonslaget Nybergsund.

Ikke fordi han har fått hukommelsessvikt - men fordi han helst ønsker å se framover.

- Kampen i går har jeg glemt for lenge siden. Vi har mye positivt å bygge på fra tidligere kamper i sesongen, og nå handler alt om hvordan vi skal reise oss på søndag, sier svensken.

- Det går litt opp og ned

Da møter Fredrikstad Odd Grenland, og «Grönis» lover at Skiens-laget skal få merke Fredrikstads revansjelyst.

- I går skuffet vi fansen, og vi kan bare be om unnskyldning til dem. Men jeg håper de støtter oss også til helga, så skal vi svare ved å vise revansjelyst og reise oss, lover treneren, som ble tilsatt før denne sesongen.

- Hva var det som gikk galt i går, og som dere må rette på framover?

OFFENSIV: FFK-trener Anders Grönhagen sier han allerede har glemt cuptapet for Nybergsund. Nå fokuserer han på å få revansje mot Odd Grenland på søndag. Foto: LISE ÅSERUD/SCANPIX
OFFENSIV: FFK-trener Anders Grönhagen sier han allerede har glemt cuptapet for Nybergsund. Nå fokuserer han på å få revansje mot Odd Grenland på søndag. Foto: LISE ÅSERUD/SCANPIX Vis mer

- Vi stilte et bra lag, på papiret. Men nå har vi spilt 10 kamper på 21 dager, og da må det gå litt opp og ned, svarer Grönhagen, samtidig som han innser at det gikk altfor langt ned i går.

Ikke bare røk de regjerende cupmesterne ut mot et lag som spiller to divisjoner under dem i systemet. Samtidig fikk også Agim Shabani sitt tredje røde kort på fire dager.

Har tro på ny spiller

Dagene før cup-tapet var preget av offentlig uenighet mellom Grönhagen og administrerende direktør Morgan Andersen, som hadde hver sine oppfatninger om hva en bør si om motstanderlagene.

- Jeg tror ikke denne saken påvirket resultatet i går. Morgan og jeg møtes hver dag, vi har pratet ut om dette og vi har ingen problemer med hverandre, sier Grönhagen, som uansett kunne glede seg over at Andersen ikke kritiserte Nybergsund i går.

Omtrent samtidig som gårsdagens cup-exit var et faktum sikret FFK seg en forsterkning, i form av svenske Johan Sjöberg.

- Jeg hadde ham også som spiller i Elfsborg, og han er en sterk og hodesterk spiller, som dessuten står fram som en leder, lyder Grönhagens beskrivelse av 27-åringen som kan debutere på søndag.

- Altså akkurat hva dere manglet i går?

- Hvilket tap for Nybergsund?

- Eksakt, svarer treneren.