Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hvilte seg i superform

SKIEN (Dagbladet): Odd- Rosenborg 0- 3. På tribunen satt landslagssjef Nils Johan Semb og drømte forgjeves om alt det fødselsdagsfeirende Ørjan Berg (32) kan utrette for Norge. På banen viste Ørjan Berg hvorfor han takker nei.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sist lørdag hadde Ørjan Berg bly i beina. Han og Rosenborg klarte likevel å slite seg til 1- 4 og tre poeng i Haugesund. På onsdag - mens troppen han sa nei til ble knust i Helsingfors - satt Ørjan hjemme i Trondheim og hvilte. I går var bursdagsbarnet grunnsolid. Han ga bort den flotteste gaven sjøl med 90 minutters praktspill.

- Det har vært godt å sitte hjemme og ta seg inn igjen. Dessuten har jeg sluppet reising. Dette var artig, sier Berg.

- Viste kampen i dag hvorfor du må si nei til Norge?

- På en måte, ja. Etter forrige uke hadde jeg behov for å hvile. I tillegg hadde det vært en god del reising.

Tre kamper på ei uke - toppet med bortekampene mot Dunaferr og bortekamp mot Haugesund på tre dager - var mer enn Bergs snart 13 år gamle toppfotballbein kunne tåle.

- I dag var Ørjan stor, fastslår Nils Arne Eggen.

Roser Ørjan

Landslagssjef Nils Johan Semb er hjertens enig med Eggen. Han kommenterer sjelden enkeltspillere, men for en spiller han ikke disponerer, gjør han ett unntak:

- Ørjan var veldig god.

- Ny situasjon for deg å sitte på tribunen og se på spillere du ikke får benytte?

- Ja, det har du rett i. Jeg har en utfordring her. Men den internasjonale terminlista kan ikke jeg gjøre noe med. Jeg håper framtida blir slik at vi kan verne spillerne uten å komme opp i slike situasjoner.

Ørjan har valgt å verne seg sjøl.

Derfor framsto han i går helt på høyde med toppkampene i Champions League i fjor høst. Det passer bra tre dager før returkampen mot Dunaferr. Den vinner Rosenborg greit med samme nivå som i går.

- Ja, det gjør vi. Men det blir en helt annen kamp, sier Ørjan Berg.

Dunaferr er et utpreget kontringslag. Odd spiller som Rosenborg - med 4-3-3- formasjon - og fikk smake konsekvensen av det i går:

- Vi og Odd spiller tilnærmet likt. Når det ene laget får overtaket slik som i dag, blir det andre laget tilsvarende dårlig, sier Berg.

- Dessuten var banen våt. Det er vanskeligere å spille klikk-klakk-fotball på tørre baner, sier Ørjan.

Rutinen vant

For Nils Johan Semb var gårsdagen hyggeligere enn onsdagen. Han så Rosenborg briljere og vinne sjansestatistikken 12-2. Han så betydningen av rutine.

  • Odd manglet to tredjedeler av den faste midtbanen: Erik Pedersen og Morten Fevang. Laget mistet både trygghet, rytme og presisjon, spesielt offensivt.
  • Rosenborgs tre beste spillere var i prioritert rekkefølge: Ørjan Berg (32), Bent Skammelsrud (35) og Jan Derek Sørensen (28). Berg og Sørensen har allerede sagt nei til Norge. Skammelsrud lurer fortsatt på hvor han står etter at han ble vraket i Finlandstroppen til fordel for yngre karer som fallt fullstendig gjennom.

- Alder spiller ingen rolle - bare spillerne er gode nok, sier Semb.

PRAKTSPILL: Rosenborgs Ørjan Berg spilte strålende mot Odd i går.