FÅR NY UTFORDRER:  Magnus Carlsen sammen med sin manager Espen Agdestein i Oslo i vår. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
FÅR NY UTFORDRER: Magnus Carlsen sammen med sin manager Espen Agdestein i Oslo i vår. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

- Hvis Anand vinner, må Magnus fordøye resultatet

Agdestein om dramaet i kandidatturneringen.

(Dagbladet): Vishy Anand har festet et grep om kandidatturneringen. Spillerne kjemper om å møte Magnus Carlsen til VM-kamp.

- Hvis Anand vinner, må Carlsen fordøye resultatet. Så er jeg helt sikker på at han finner motivasjonen i en ny kamp, sier  Espen Agdestein til Dagbladet.

Magnus Carlsens manager Espen Agdestein har latt seg imponere.

Tror på drama - Det er utrolig at Anand er i den situasjonen. Jeg tror han har en 50 prosent sjanse til å vinne kandidatturneringen nå, sier Agdestein.

Carlsen var selv i et uhorvelig drama til siste sjakkbrikke da han vant kandidatturneringen for ett år siden. Agdestein utelukker ikke at årets turnering blir like spennende.

- Det kommer til å bli et megadrama. Motstanderne vil spille som ville dyr for å slå Anand. Og etter en intens periode kommer spillerne til å være slitne og nervøse når det drar seg til, sier Agdestein.

Motivert Før årets kandidatturnering var Magnus Carlsen sikker på at Anand ikke kom til å vinne.

- Det blir en russer eller en armener som vinner, sa Carlsen.

Manageren tror likevel at Carlsen kommer til å være topp motivert for et nytt møte med inderen.

- Det blir spennende å få en så tøff kamp som mulig. Folk i India er allerede helt ville, og nå ser det ut til at sjakkguden har våknet igjen. Journalistene i India har allerede begynt å ringe, sier Agdestein.

Og selv om Anand den siste året har gått på flere sure tap, tror manageren at tigeren fra India vil være med tent enn på lenge.

- Han har nok lært mye av tapet i Chennai. Det han har gjort den siste tiden er utrolig imponerende, og han får selvtillit av det. Det blir tøft uansett, sier Agdestein.